Hjälp (för kvinnor) i Berlin

Här är en sammanställning av länkar och nummer för dig som av tragiska anledningar behöver hjälp med att skydda dig själv eller de dina. Främsta "tipset" är så klart att gå till närmsta polisstation och berätta om din situation. Det ska finnas både manliga och kvinnliga poliser på varje station och under dygnets alla timmar, om du hellre önskar prata med en kvinna än en man, till exempel.
 
Weisser Ring - hjälper dig som offer i ett hotfyllt förhållande. Klicka in under "Häusliche gewalt".
 
Caritas Berlin - stödjer människor i krissituationer
 
Frauenraum - erbjuder skyddade boenden
 
Hilfetelefon - samlingssida med information, länkar och nummer som kan vara till hjälp. De finns även under detta telefonnummer: 08000116016. Vill du chatta med någon direkt kan du göra det här via deras chatt.
 
Berlin.de/gewalt - samlingssida för hjälpnummer och länkar till hjälp i oroliga situationer
 
Gratis juridisk rådgivning (Sverige) - facebooksida där du kan få gratis juridisk rådgivning
 
BIG Hotline - nödnummer i hotfulla situationer: (030) 611 03 00. Personalen hjälper till med alla steg på vägen, tex att kontakta jurister vid behov som hjälper till med saker som att få tillbaka sitt pass.
 
Kvinnojour - Lista med kvinnojourer och skyddshus i Tyskland
 
Svenska kyrkan i Berlin - via länken kan du bland annat finna nummer till jourhavande präst eller chatta med någon som kan hjälpa dig genom stöd och samtal.
 
Svenska ambassaden - vid hjälp med ID-handlingar eller andra frågor
 
Du kan även gå till ett apotek och säga MASKE19, vilket är ett kodord för misshandel. Via denna länk kan du se vilka apotek som har öppet om det är helgdag. Apoteket på Hauptbahnhof har alltid öppet.
 
Blir du misshandlad i ditt förhållande, skriv ner vad du minns och ta bilder på dina skador. Skicka detta till en nära vän som du litar på och radera sedan informationen från din egen telefon, om din telefon skulle bli beslagstagen. 
 
I en optimal värld hade vi inte behövt en sådan hemsk lista som detta ändå är, men dessvärre är inte det verkligheten för alla i Berlin. Jag hoppas att den aldrig kommer behöva användas men om du behöver så skänker jag dig alla mina tankar och förhoppningar om att livet vänder och blir tryggare och lättare så snart som möjligt ♥

#Våld i Nära Relationer
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...