Då var det dags igen / Coronaregler i Berlin

Yes, på måndag är det återigen dags för Berlin och Tyskland att stänga ner vissa av samhällets delar. Alla ställen som serverar mat förbjuds att ha sittande gäster (endast mat to-go är tillåtet) voch museum, gym, bios och teatrar stängs ner igen. Denna gången får dock butiker ha öppet om de följer regeln om max en kund per 10kvm och max tio personer får umgås "i det fria" från max två hushåll. Och ja, masktvång införs på än fler platser runt om i stan:
 
Rosa-Luxemburg-Platz, Rosenthaler Platz, Alexanderplatz, Rathausstraβr, Bebelplatz, Hackescher Markt, Lustgarten, Leipziger Platz, Pariser Platz, Unter den Linden och Karl-Liebknecht Straβe, Potsdamer Platz, Europaplatz, Turmstraβe, Kottbusser Tor, Lausitzer Platz, Boxhagener Platz, Hermannplatz, Hermannstraβe, Sonnenallee, Breitschiedplatz, Hardenbergplatz, Olympischer Platz och Wittenbergplatz (+ alla de shoppinggator som jag nämnde tidigare här).
 
Har du inte ansiktsmask på dig här och du blir stoppad av polis kan boten bli så hör som 50.000 kronor, så på med masken utan mutter för att rädda både människoliv och plånbok. 
 
Reglerna är många och det är svårt att hålla koll på allt och vad som ändras dag för dag och vad som fortgår. Det enda vi vet är att nedstängningen börjar på måndag och håller på minst en månad... det vi kan förvänta oss är dock troligt längre än så och jul börjar ser bekymmersamt ut. Men bit för bit tar vi oss igenom dagarna och livet ♥
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...