Värmande aktiviteter i Berlin

Ja, så mycket minusgrader har det inte varit hittills i Berlin. Trots detta tänkte jag tipsa om ett par värmande aktiviteter som jag lagt vantarna på. En paus från julmarknadsmyset kan väl vara bra om det innebär att du får upp värmen ett tag, tänker jag :) Så vi kör igång med en liten lista...

 
Karaoke. Är ute i Sverige men så inne i Berlin. Finns på flertal platser runt om i Berlin och en lättillgänglig karaoke hittar du på Irish Pub den första måndagen i månaden. VIll du karaoke:a loss föredrar jag dock Monster vid Warschauer straβe. Här är det ofta fullt, så boka bord eller kom i tid.
 
SPA / Stadtbad. Något Berlin är superbra på är att ha schyssta SPA och stadsbad runt om i staden. Jag måste erkänna - än har jag inte vågat mig dit. Tyvärr är det lite för mycket svensk i mig, då många (om inte alla) SPAn och Stadtbad i Berlin kräver att du är naken. Min vän Anton älskar dock Vabali, som är ett känt SPA i Berlin, och rekommenderar det så snart han får chansen. Om jag skulle tipsa om ett Stadtbad skulle jag i vilket fall säga Stadtbad Oderbergerstraβe. Ett nyrenoverat bad som ligger i hotellet med samma namn, i ett av mina favoritkvarter.
 
Stadtbad Oderberger - Pic: Tip Berlin / Heiko Pense
 
Spoken Word. Ja, vill du ägna tiden i värmen åt att lyssna på poesi på modernt vis så kan Spoken word vara något för dig. Evenemanget Whiskey & Word är ett återkommande evenemang i stan, den tredje tisdagen i månaden, och där kan du lyssna in snack både på engelska och på tyska. Spana in evenemanget här via facebook för mer information.
 
Roller Disco. Du läser rätt. Precis som på 80-talet så kan du på klubben SO36 vara med på roller disco. Detta sker en till två gånger i månaden, så chansen finns oftare än kanske nöden kräver. Varm blir du i vilket fall, om du är som jag, där armarna viftar frenetiskt för att hålla sig i lodrät läge. SO36 ligger även på en av Berlins bästa gator (Oranienstraβe) så bara det är ju värt, känner jag.
 
Tangodans. När jag ändå är inne på aktiva aktiviteter så kan jag slänga in tipset om att Berlin (faktiskt) är en tangostad. Vem kunde gissat?! Nej, det är inte enbart techno som lyfter fanan utan möjligheten för tangodans finns även det runt om i stan. Tangoloft är ett ställe i Wedding, som ligger i Berlins norra delar, och där kan du få upp värmen med tango. Prova på vetja!

0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Irish Pub, Monster, Oderbergerstrasse, Oranienstrasse, Roller disco, SO36, Spoken word, Stadtbad, Tango, Tangoloft, Vabali, Whiskey & Word, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, karaoke, wedding
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...