Det närmar sig påsk

Om mindre än fyra veckor är det dags, och det speciella med påsken är att jag får ledigt i fyra hela dagar utan större ansträngning. En minisemester hade jag tänkt mig, och det lutar (såklart) mot Berlin. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - Berlinarna är ett folk som tar varje tillfälle i akt att fira, och påsken är inget undantag mot den regeln.
 
Visit Berlin har gjort upp en lista med stans största påskmarknader, så för den som känner sig sugen på sådant är det lugna puckar. (Jag tänker minsann spana in medeltidsmarknaden i Spandau!) För övrig shopping är det påskafton under lördagen som gäller då butikerna håller stängt under röda dagar.
 
I Sverige är det ganska liberalt med öppettider under helger, men i Berlin är det fortfarande mestadels stängt som gäller. Några gallerior och shoppingcenter har infört så kallade shopping-söndagar, men det är långt ifrån alla butiker som håller öppet. Reser du till stan för shopping borde du därför välja en annan helg än påsken.
 
För att avsluta med något mer peppigt - förra påsken stannade jag till en sväng på Charlie's beach som jag tyckte var ett väldigt trevligt andningshål mitt i smeten. Solen strålade och jag med vänner kunde hänga i en solstol, doppa fötterna i sanden och ha en öl i handen. Bättre kan det knappast bli.
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...