Spargelzeit in Berlin!

Sparrisen har kommit till Berlin! Om du inte redan visste det så kan jag berätta att Berlinarna är ett folk som håller sin sparris väldigt kär (och jag tror inte det bara beror på att TV-tornet i folkmun kallas just Spargel = sparris). 
 
Restaurangerna, marknaderna och små stånd lite här och var har sedan en vecka tillbaka varit fyllda med sparris. Sparris, sparris, sparris. Du hittar främst den vita versionen i Berlin men även grön sparris finns om än på snäppet färre ställen. 
 
Jag minns så väl första gången jag var i Berlin på våren, under just sparrisens tid, och mr Christer var med mig. Han som då inte riktigt tyckte om sparris. Överallt på menyerna var det sparris och ingenting kunde fås utan - det var ju nu man skulle njuta sparris. Så är det fortfarande, men den enda ändringen att mr Christer nu faktiskt lärt sig äta sparris hehe.
 
Visit Berlin har skrivit ihop en liten lista med ett par restauranger där du kan äta sparris, men som ovan beskrivet så kan du just nu finna det  ö v e r a l l t  ! Nummer 8, Zollpackhof,  är en trevlig biergarten och restaurang som ligger längst med ett av mina favoritpromenadstråk i Berlin och nummer 5, Sheune, skulle jag säga är ett trevligt ställe att landa på om man har varit ute och njutit av Grünewalds mysiga skogar. Ytterligare ett vårigt tips!
 
Pic: @blackhanatlas på instagram
0 kommentarer
publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Spargel, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, spargelzeit, sparris, vår i Berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...