Sparkcykeln runt

Som skrivet i inlägget nedan så är det snart dags för mig att damma av sparkcyklarna och dra till Berlin. Och det får också bli dagens tips - att sparka sig fram.

 
Berlin är en stad vars transportnät är utvecklat till tusen. Bussar, tunnelbana och tåg går från A till B så ofta att du aldrig känner att du måste vänta särskillt länge. Men trots detta så föredrar jag, vid de varmare säsongerna, att använda ett annat transportmedel. Sparkcykeln.
 
Skillnaden mellan sparkcykeln och att hyra en vanlig cykel, vilket man kan göra på många olika platser runt om i Berlin, är helt enkelt att när du blir trött kan du vika ihop cykeln. Då slänger du den lätt över axeln, hoppar på närmsta tåg, tunnelbanevagn eller buss och åker på din vanliga biljett. Supersmidigt!
 
Det jag gillar med detta är även att du ser saker som du normalt, med u-bahn eller buss, inte hade sett. Du tar dig snabbt fram genom staden, kommer närmre den och får en annan bild som du inte upplevt annars. Som min favoritbutik Marrakesch nedan, den hade jag inte hittat om jag inte tagit sparkcykeln. Vad jag hade missat!
 
Våra sparkcyklar har jag köpt på Biltema för 500;- stycket. Ett köp väl värt pengarna!
 
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...