Livemusik i Berlin

Indienight på Klunkerkranich
 
På tal om Klunkerkranich (som nuförtiden nämns i varannat inlägg här på Best of Berlin) måste vi snacka livemusik i Berlin. På Klunkerkranich brukar jag lyssna loss på jazz eller indie (love!) men fler barer än så har livemusik såklart. Jag tänkte därför presentera en listan lista som jag ramlade över för ett tag sedan. Perfekt kvällsnöje om du frågar mig :) 
 
Vi börjar med Hangar 49. Ett ställe som bjuder in till liveshow dag som kväll (dock främst kväll, fast en och annan dagsfest här har förekommit... ;). Ligger under S-bahnböjen vid Jannowitzbrücke och bjuder, tillsammans med blandad musikkompott, på en hejdundrande vy över Spree.
 
Junction Bar ligger i mysigaste Kreuzberg och leder dig, ner för en trappa, till en lokal med fantastisk akustik och med en ägare med gott musiköra som gör att det mesta som spelar känns modernt. Kaffee Burger är en annan, placerad på Torstraβe i Mitte, där en ofantlig mix av poetry slams, rock och raggae kan möta dig. Mys!
 
Irish Pub har jag tagit upp ett par gånger här på bloggen, i olika sammanhang, men faktum är att de har livemusik varje kväll från kl. 21. Coverband ofta med en irländsk anspelning regerar främst, vilket är en musikgenre jag tycker är lättsmält. I samma område har vi Quasimodo. En gammal känd jazzbar som för tankarna till New Orleans musikscen. Att baren är rökfri är ett stort plus, enligt mig!
 
På tal om jazz så finns även jazzbaren B-flat. För mig som gammal musiker och jumping jack flash-älskare är det ett kul namn. (Kommentera om du vet varför.) Ligger på Rosenthaler straβe i en riktigt schysst lokal, musikmässigt sett. Vi får dock avsluta med den (enligt mig) mest kända livemusik-baren i Berlin - Prachtwerk. Från kl. 10 varje dag kan du lyssna in nya förmågor över en kopp kaffe eller en öl (ja, det är ju fortfarande Berlin vi snackar om ;). Ligger i Neukölln och förtjänar ett besök om du gillar musik. 
 
Det var det. Hörs igen inom ett par dagar. Nu ska jag njuta av Berlins första maj-fester :) 

0 kommentarer
publicerat i Uteställen i Berlin
Taggar: B-flat, Berlin, Best of Berlin, Hangar 49, Irish Pub, Junction Bar, Kaffee Burger, Klunkerkranich, Prachtwerk, Quasimodo, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, live music, livemusik
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...