Kilometer för kilometer - på tur i Berlin

 
Yes, ett tips som jag gett vid flertal tillfällen är att ta med sig sparkcykel om man ska semestra ( = upptäcka) Berlin. På senaste turen, där jag och mr Christer tog sparkcyklarna från den parkerade bilen (som fortfarande står helt gratis mellan Wittenbergplatz och Nollendorfplatz, tips tips!), förbi ett par strandbarer och sen tillbaka till hotellet / Fjord, som jag nämnt här på bloggen tidigare i juni. 
 
Ungefär två svettiga mil blev det med en drös med vätskepauser. Tänkte därför dela våra depåstopp här i ett inlägg fyllt av bilder. Vid 6km stannade vi till vid CapRivi, en strandbar/biergarten precis vid Sprees kant. Isthé is tha shit om du är törstig.
 
Nöjd efter drickapaus på CapRivi
 
Nästa stopp blev lunch på Mixtape Bagelburger, vid 10 km. Hamburgare serverade i bagelbröd, helt enkelt. Här kan du även käka sötpotatis-pommes, men då jag är en salt tjej blev det vanliga för mig. Omnom! För övrigt är majo ett krav när man käkar pommes i Berlin. Ingen majo, inga pommes. 
 
Bagelburger från Mixtape i Moabit
 
Efter vårt lunchstopp på Mixtape blev det raka spåret ner för gatan Alt-Moabit och efter 11 km tog vi ytterligare vätskapaus, denna gången på Capital Beach mittemot Hauptbahnhof - Berlins huvudbangård. Här sippade vi goda drinkar i en festlig miljö.
 
Vätskepaus på Capital Beach. Här är det feststämning vill jag lova.
 
Efter ytterligare två kilometer längst med Spree, Berlins regieringskvarter och museumö, vid 13 km, stannade vi till på ett av mina favoritställen - Ampelmanncafé. Placerat i mysigaste James-Simon park som fylls av solstolar och glada människor så snart det är sol ute. Love it!
 
Skönt häng i James-Simon park
 
Efter en omväg genom Kreuzberg (15-17 km) så stannade vi till, vid 18km, för att plocka upp min vanliga cykel som stått parkerad i ett cykelställ och därefter blev det en lugn väg hem innan välförtjänt dusch. En helt perfekt dag i Berlin ♥

Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...