En Berlinsk loppis-lista

Som jag skrivit flertal gånger förr så är Berlin loppisarnas- och marknadernas stad. Varje kvarter eller stadsdel har sin stora marknad och Visit Berlin har gjort en lista jag tyckte var bra. Den fick med sig de flesta jag gillar och de tänkte jag lyfta lite extra här.
 
Förr har jag skrivit om att marknaden vid Ostbahnhof har mycket möbler att erbjuda, men det skulle jag vilja säga tyvärr inte stämmer längre. En som har det fortfarande är dock marknaden vid Arkonaplatz, som ligger i gränslandet mellan Mitte och Prenzlauer Berg. Här kan du göra riktiga fynd, vilket gör det till en av mina favoritmarknader.
 
Ytterligare en favorit hittar du mellan Bode museet, Pergamon museet och Historiska museet. Här är det främst konst, hantverk och böcker som tar plats, vilket kan vara en trevlig mix mot allt krimskrams som normalt sett kan fylla en marknad till bredden. Gillar du krimskrams ska du dock gå till marknaden som börjar vid S-bahn Tiergarten. Här finns det smycken, bestick, ljusstakar, tavlor, gamla luriga möbler med mera. 

Pic: © visitBerlin, Dagmar Schwelle
 
Ytterligare marknader att lyfta är den vid Boxhagener Platz i Friedrichshain samt den vid Fehrbelliner Platz i Wilmersdorf. Båda mysiga på sitt eget lilla vis. Mauerpark i all ära, men är du en marknadsfantast finns det sååå mycket mer att upptäcka i Berlin ♥
 
Se hela listan via länk här. Vill du läsa mer om marknader som jag skrivit om förr hittar du ett par inlägg här och här. (Och, på tal om marknader... förstår ni att det strax är dags för julmarknader i Berlin? Om lite mer än en månad öppnar de upp. Jag både längtar och ja, längtar inte. Hösten i Berlin är mysig, vill jag lova.) 

0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, arkona platz, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, fleamarket, flohmarkt, helgtips, loppis, mauerpark, ostbahnhof, tiergarten
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...