Alsterhof Hotel Berlin, Ku'Damm

12 gångers ursäkt då det var lika många dagar sedan jag skrev. Men nu så...
 
Som vanligt vid nationaldagen, som var för ett par helger sedan, så bar det av mot Berlin. Och inte för att jag är någon större nationalist, men visst känns det lite i hjärtat när man ser skylten "Nu lämnar du Sverige" just denna dag. Men jag klagar inte. Spenderar den många gånger gärna i Berlin :)
 
Denna gången testade vi ett nytt Ku'Damm hotell och det tänker jag recensera här;

 
Läge: Alsterhof ligger på en väldigt lugn gata (!!) strax bakom KaDeWe och Ku'Damm. Ett underbart läge som jag trivdes ypperligt med! Några få minuters promenad till U-bahn stationen Wittenberg platz och en annan U-bahn station ligger strax utanför dörren.
 
Rummen: Moderna nyrenoverade rum som var ganska små men rymde nästan allt som du kan tänkas behöva. Bekväm säng (men mycket mjuk, så ni som behöver hårdare kanske får meddela personalen eller välja annat hotell?), minibar - vilket behövs i Berlin på sommaren, gratis Wifi och fräsch toalett med dusch. Vi hade ett rum ut mot gatan, men då den är väldigt lugn spelar det som helst ingen roll. Möjligen att vyn är trevligare in mot gården, dock.
 
Frukost: Bra frukost där du kunde beställa extra som bacon, färskpressad juice m.m. gratis. Pannkakor kostade extra. Annars bra utbud med yoggisar, toppings, bröd, många olika pålägg och några varma rätter. Men som vanligt så finns billigare alternativ vid närliggande caféer på eller vid Ku'Damm.
 
Service: Denna gången "utnyttjade" vi inte personalen som vi ibland annars har gjort med bokning av biljetter eller liknande för att se hur de hade hanterat det. Däremot var de mycket trevliga, bar in vårt bagage och förklarade var vi bäst kunde parkera bilen.
 
 
Jag ger Alsterhof 4 (nästan 5) /5, detta mycket tack vare sitt underbara och lugna läge och den fräscha moderna miljön.
 
Bilder hittar du här på Booking.com där du även kan boka hotellet.

0 kommentarer
publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Alsterhof, Berlin, Hotell i Berlin, Ku'damm, Trevligt boende i Berlin, best of berlin
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...