Zoologischer Garten

I Berlin så finns det många gånger två av allt som stora städer endast har ett av. Teater, arena, operahus... Detta eftersom staden var delad så pass länge under den stora utvecklingsperioden under 1900-talet. Det betyder att Berlin även har två Zoo. Det mest kända är Zoologischer Garten som ligger vid Ku'damm.
 
Zoologischer Garten invigdes redan 1844, då den rikaste knösen i stan skänkte sin "samling" av djur till Berlins befolkning. Många av djuren som därefter kom till stan omkom dock under bombningarna av staden under andra världskriget, men efter det så har Zoot byggts upp igen och har nu en gedigen lista med en massa fina djur.
 
Mest känd är nog isbjörnsbebisen Knut som föddes i parken 2007. Dock så dog även han, i en sjukdom 2011. Nu huserar en ny liten isbjörnsbebis i parken, och till Knuts minne finns en liten sten rest.
 
Det jag tyckte var trevligast när jag besökte Zoologischer Garten var dels att se sådana djur som man annars bara drömmer om. Pingviner, kängurur - och bara på några meters avstånd. Pricken över i:et var dock sälmatningen. Så himla kul. Så om jag vore du, så skulle jag spana in matningsschemat när du vandrar i parken för att se mer av det.
 
Öppettider: varje dag mellan klocken 9-19.
Pris: Vuxna 13 €, barn 6,50 €
Närmsta U-bahn: Zoologischer Garten (S-grundplats, U2, M46, buss: X9, 109)
 
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...