5 snabba

 
Snart bär det av mot Berlin igen, härligt! Nämn 5 platser, restauranger och ställen du tänker besöka.
 
Ja, äntligen! Jag var i stan för knappt sju veckor sedan men Berlin och jag - I just can't get enough!  Jag tänker hänga på mina favoritställen, samt försöka (som alltid) uppleva nytt. 5 platser jag planerar att besöka är Savignyplatz, Bergmannkiez med Maybachufer, Kollwitzkiez, Mauerpark och Spreebogen park.
 
Restauranger vill jag försöka göra nya fynd, men om fantasin tryter (vilket den i regel inte gör, men ändå...) så får det bli fantastiska hamburgare (och drinkar) på Zsa Zsa Burgers uteservering, cool kebablunch på Hasirs på Oranienstrasse, tapas på Ruz och en rejäl köttbit på Sueno. Den femte får bli Corroboree vid Sony Center. Har tyvärr tappat lite i stinget vad gäller maten, men läget väger upp, då jag är ett stort fan av Sony Centers tälttak. Ä l s k a . Älskar förövrigt även Oranienstrasse på kvällarna. När uteserveringarna blir fulla tar man med sig möblerna ut på gatan. Blir det trångt för bilarna? Äsch, de får väl köra ett annat håll?
 
Ställen jag tänker hänga på är, så klart, James-Simon park. En het favorit! Rumpan ska också placeras på café Eule i Gleisdreieck, på Anna Blume i Prenzlauer berg, på Klunkerkranichs takterass  och vid Engelbecken som jag har nämnt ett par gånger i mina senaste inlägg.
 
För ett + på ovan kategori får det bli Badeschiff, men det hänger på vädret. Blir det ruskigt varmt ska jag och min bikini i alla fall ta en sväng dit och se ifall vi får plats på Badeschiffs (så ofta trånga) strandplätt med tillhörande bassäng.

0 kommentarer
publicerat i Platser i Berlin, Sommar i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Anna Blume, Berlin, Café Eule im Gleisdreieck, Café am Engelbecken, Corroboree, James-Simon-Park, Klunkerkranich, Prenzlauer berg, badeschiff, bergmannkiez, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, gleisdreieck, kollwitzkiez, mauerpark, ruz, savignyplatz, simla, sommar, sommar i berlin, spreebogen park, sueno, zsa zsa burger
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...