En Berlinsk hemförsäkring?

I höstas när jag och pojkvännen flyttade in i en ny lägenhet här i stan var det flera nya grejer jag var tvungen att ansluta mig till. I min förra byggnad och som student var jag till exempel automatiskt inkluderad i flera olika försäkringar, elbolaget var kirrat med mera. I och med detta fick jag leta nya avtal på ett annat sätt  än tidigare och kom därför att tänka på att jag inte har skrivit om olika jämförelsesidor här på bloggen förut.
 
Så här kommer tips om ett par olika sidor som kan vara till hjälp när man ska signa nya avtal för el, hemförsäkring eller liknande. Liksom i Sverige finns det jämförelse-sidor på nätet vi kan ta till vår hjälp och dessa är de största som har flest rekommendationer just nu.
 
Check24.de - Här kan du jämföra allt som har med avtal och produkter att göra och de sköter även kontakten mellan dig och företagen du köper service eller produkter av. 
 
Verivox.de - Hjälper dig jämföra försäkringar-, el- eller telefon/internetavtal. Liksom check24 staplar de tydligt upp vad som ingår och hjälper dig jämföra produkter på att smart sätt. 
 
Preisvergleich.de - Ytterligare en sida som hjälper dig jämföra hushållsavtal på ett relativt tydligt sätt. Check24 samt Verivox är mer allmänt kända men Preisvergleich har även den högt betyg. 
 
Om du vill jämföra produkter i stort kan du även spana in Billiger.de samt Idealo.de. De listar priser på webbshoppar som säljer produkten du söker efter.
 
Förhoppningsvis kan dessa sidor hjälpa dig att spara några (eller flera) kronor i månaden :)

0 kommentarer
publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, elavtal, elbolag, hemförsäkning, jämföra
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...