Promenera mera

Jaaa, äntligen är det vår i luften (och temperaturen) i Berlin. Som jag längtat och väntat. Långpromenader står på agendan och min senaste favorittur går förbi både parker, kanaler och mysiga kvarter. Mitt mission på senaste rundan var att fånga ett rosa träd på bild och check - det lyckades. Nedan blommande träd hittar du där Bergmannstraβe möter Mehringdamm. 
 
Berlins Tempodrom är en byggnad (bild 2) som jag älskar att ta kort på. Kalla det tipi-tält eller vad du vill men det grafiska i denna byggnad gör sig riktigt bra på bild, oavsett om det är såhär upp mot en blå himmel eller om det är en svartvit historia på tältets "fötter". Byggnaden i sig är en eventlokal där konserter hålls och under finns även ett coolt spa vid namn Liquidrom.
 
Bild 3, 4 och 5 är så mycket Berlin för mig. Känslan är ruff men ändå snäll, om du förstår vad jag menar. Fotoautomaten står bredvid sin gamla tågvagn inuti Markhalle Neun, den skejtande tjejen satt utanför en dörr vid Oranienplatz och blommorna utanför en annan dörr kring Zossener Straβe. 
 
Och ja, bild 6 är också väldigt mycket á la "förvänliga" Berliner Schnauze. Om du beställer på ett vänligt sätt får du också ett vänligt svar. Om inte... ja, då vet vi vad som väntar. Inte två kulor glass i en bägare i alla fall...
 
 
Var finns dina guldkorn i Berlin?
0 kommentarer
publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin Blossom, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Kreuzberg, Tempodrom, bergmannkiez, bergmannstrasse, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, markthalle neun, promenera mera
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...