Berlinska fotoplatser

Ett par inlägg jag haft på min lista att skriva ett tag nu är fotoplatser i Berlin. Platser som gör sig väl att fotografera i staden, helt enkelt. Dels finns det byggnader som är för coola för att låta gå obemärkta förbi men även klassiskt Berlinska platser, med all sin graffiti, urbana eller vackra miljö.
 
Jag börjar i vilket fall med några klassiker för att fortsätta, i ett kommande inlägg, om häftiga byggnader att spana in i Berlin. Bildgoogla gärna nedan platser, som inte får en egen bild här, för att få en uppfattning om vad som väntar dig och klicka på namnet för att se var de ligger på kartan :) Då kör vi...

 
Choriner Straβe. Klassisk på så många vis i Berlin-sammanhang. Gatan som pryds av hundratalsmeter av vimplar mellan byggnaderna. Gör sig helt klart bäst en eftermiddag, när solen ligger i perfekt läge och lyser upp hela (nåja) gatan.
 
Alexanderplatz U-bahnstation. I nutidens instagramflöden svämmar det över med pastelliga bilder. Vill du vara en av dem så är en bild på Alexanderplatz U-bahnstation en god idé. Väggarna är täckta med ljusblå kakel i olika nyanser. En fin plats som man sällan tar sig tiden att tänka på.
 
TV-tornet och framför allt den vita struktur som det står på är ett vanligt foto-objekt. Och vilka bilder det ger! Jag har tagit bilder här både på natten och under dagen och de är mina mest gillade bilder någonsin på Instagram. Söker du like-raket - this is it.
 
En (rosa) version av TV-torn
 
Friedrichstraβes S-bahnstation, och dess gångväg mellan stationen och östra sidan av gatan. Glasväggar, högt i tak som toppas av en kurvig takstol med vackert trä. Att något som ser så enkelt ut kan vara så fint. Det samma gäller...
 
Gleisdreiecks U-bahnstation, och speciellt trappan mellan U1 och U2. Den grönmålade metallen och det mörka träet på räckena är en fin kontrast. Främst på övre plan (U2) där taket släpper igenom tillräckligt ljus för att mjuka upp bilden. (Den Berlinska influencern Mikuta är en som brukar fota här.)
 
Tempelhofer Ufer 30. Ja här, mitt emellan Möckernbrücke och Anhalters station, ligger bron som helt enkelt heter Berlin. En bild man måste ta om man på ett väldigt enkelt sätt vill visa var man befinner sig på resan.
 
Teufelsbergs galleri. Här huserar en drös street art-artister som främst har graffiti som konstsätt. En bild här är nästan också ett måste om man vill fånga Berlins urbana miljö. Finns vackra och coola målningar både inomhus och utomhus.
 
Arena Berlin / Club der Visionäre. På tal om urban miljö hittar du kring Arena i Berlin både graffiti, knasigt stora bänkar och rostiga gamla verkstäder att spana in. Just de stora bänkarna brukar vara en turistsnackis, och en som jag var tvungen att fånga.
 
House of small wonders trappa. Yes, du läste rätt. Även om själva caféet i sig är väldigt fint så är just trappan upp något som fotas om och om igen. En klassisk bild i Berlinska instagrammares ögon.
 
Gungor vid Mauerpark. Ja, just Mauerparks gungor är något som frekvent fotograferas och det speciellt när solen lyser på i nacken. En vacker bild som i mina ögon helt och fullt symboliserar frihet - att flyga fram genom luften i Berlin - kan knappast bli bättre.
 
Magnus-Hirschfeld-Ufer. Må vara ett osexigt namn men är min favoritfotoplats hittills. En bild här när solen sänker sig är det bästa jag vet. Med Spree kluckandes bredvid och en strålande Guld-Elsa i fjärran (se nedan). Jag får nästan skriva det igen - kan knappast bli bättre ♥
 
Tiergarten + Spree + Guld-Elsa + Solnedgång = Sant
 
Det var ett par trevliga Berlinska fotoplatser. Jag återkommer med byggnader värda att spana in - och knäppa en bild av. Tills vi hörs igen hoppas jag ni får en finfin påsk!

En kommentar
publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Platser i Berlin;
Taggar: Anhalter bahnhof, Arena Berlin, Berlin, Best of Berlin, Club der Visionäre, Fernsehturm, House of small Wonder, Magnus-Hirschfeld-Ufer, Mikuta, Regierungsviertel, TV-tornet, Tempelhofer Ufer, Teufelsberg, alexanderplatz, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, choriner strasse, fotogenique, fotogenisk, fotografera, fotoplatser, friedrichsstrasse, gleisdreieck, mauerpark, moabit
Visa fler inlägg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...