Påsk i Berlin 2019

Hejhej! Ja äntligen är det dags att snacka påsk på Berlin of Berlin! Helt enkelt så bråttom och på tiden att vi klämmer in det här, innan mitt sedvanliga "sammanfatta föregående månad-inlägg". För till påsk är det många som brukar åka på tur och detta till Berlin (vilket inte är mer än rätt). Välkomna säger jag, till världens bästa stad!

 
Så vad händer i Berlin under påsk och hur fungerar det i stan? Tyskland och Berlin gillar som bekant röda dagar, vilket gör så att alla butiker, så länge det inte är Späti eller vissa blomsterbutiker* håller stängt under fredagen, söndagen samt måndagen. Detta bör dock inte stoppa dig från att boka turen till Berlin då här finns otroligt mycket mer än shopping att upptäcka. 
 
Påskmarknader i Berlin
Berlinarna är ett folk som tar varje tillfälle i akt att fira. Festivalen ordnas för att lansera en ny ölsort, de har vårfester på stan för att det är varmare väder och har på klart påskmarknad när påsken håller på att anlända. I det som har börjat kallas för City West, helt sonika västra Berlin kring Ku'damm, startar marknaden den 12e april och håller sedan på fram till den 28e. I "City East" = vid Alexanderplatz kör marknaden igång den 19e april och kämpar sig hela vägen fram till den 5e maj. 
 
På marknaderna brukar de ha samma utbud som på övriga marknader som körs igång i stan, vilket (om vi ska vara ärliga) kanske inte är så superinspirerande om du sett det mer än två gånger, men trots detta är marknader överlag mys. Vilket leder oss in på nästa...
 
Loppisar! Ja Berlin är loppisarnas stad, så är det bara. Även om butiker har stängt över påsk så lovar jag dig att loppisarna kommer vara i full gång ändå. Här kan du göra spännande och hållbara fynd, vilket både gör plånboken och planeten glad :) Jag gillar loppis-delen på Mauerpark (Berlins mest hypade marknad) och favoriten just nu är den vid Arkonaplatz. Gillar du retrofynd är det hit du ska gå!
 
Osterfeuer - påskelden
I Sverige kör vi igång brasan under valborg och/eller första maj medan de i Tyskland firar in påsken med en rejäl eld. Mysigaste påskbrasan hittar du i Spandau. Kl. 17.30 sätter den igång, vilket kan tyckas vara liiite för tidigt (då eld trots allt är mysigast när det är mörker på ingång). Den i Britzer Garten, som ligger söder om stan, sätter igång kl. 18 och det kan vara så att denna får sig ett besök i år. Har aldrig varit där, vilket gör det än mer trevligt :) 
 
Utöver detta så tipsar Visit Berlin om evenemang som är på gång under påsken, Tanz Berlin har gjort en liten lista med workshops (spännande!) och Berlin.de har sin traditionella uppspaltning av vad som komma skall.  
 
Vad tycker jag annars ni ska hitta på i denna fina stad? Mitt standardsvar på frågan är att promenera. Promenera mera. Det är då du upptäcker Berlins grundton, får en känsla för atmosfären och kan njuta av alla guldkorn du hittar längst med vägen. Här skulle jag definitivt säga att resan är en del av målet. Och sen får du inte glömma att pausa. Pausa på en Biergarten. Pausa på ett café. Pausa i en park. Pausa på ett imbiss**. Mys i kubik!
 
Vill du ha mer specifika tips - spana in mina olika kategorier eller lämna en kommentar med dina preferenser. Hoppas du får en fin påsk! :)
 
 
* En lag som gör att butiker måste ha stängt på söndagar kringgås av butiker som säljer blommor då man måste kunna köpa blommor till kyrkogården på söndagar. Vilket faktiskt kan kännas lite trevligt rimligt, tycker jag <3 
 
** Snabbmatställe som är klassiskt Berlinskt. Gärna med döner, currywurst, linssoppa eller mysig falafel. 
 
Ps. Du hittar mina tips från tidigare år här 2018 (del ett och del två), 2017, 2016

0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Ostern, Ostern in Berlin, Påsk 2019, Påsk i Berlin 2019, Vårtecken, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, påsk, påsk i Berlin, vår i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...