Händer i Berlin 11-13 september 2020

Ja, det är bara till att inse - vi är redan i mitten av september och hösten kliver med stormsteg framåt. Varm choklad och te på mysiga caféer är sååå välkomna, känner jag just nu. Och det är inte bara hösten som kliver fram fort, det gör även evenemang i Berlin som i normala fall skulle ha ägt rum i oktober.

 
Jag pratar så klart om Berlins ljusfestival, Berlin Leuchtet / Berlin Lights Festival. Den kör igång ikväll och håller på hela vägen fram till den 20e september och sin grand finale nästa söndag. Som vanligt kan du se Berlin lysa upp på flertal platser runt om i staden, även om utfallet inte är lika stort eller utspritt som tidigare år. Så passa på, ta en mysig kvällspromenad med den där varma chokladen i handen och spana in animerad konst. Det kommer göra oss gott!
 
Berlin Leuchtet
 
Till och med söndag pågår även Berlin Art Week, där flertal gallerier har öppet för utforskning. Här kommer det också finnas konst att se, men en lite mer traditionell sådan. Konstverk och handverk i en härlig mix bjuds det på, så våga dig in i de små gallerierna som finns runt om i staden. Mina favoriter liger kring Hackescher Markt och Auguststraβe i Mitte.
 
På tal om konst (veckans tema) så kan du just nu även uppleva Berghain i en annan tappning, då de öppnat upp för första gången sedan coronas spridning i form av konstgalleri. 85 Berlinboende konstnärer ställer ut sina verk i denna industriella miljö. En häftig mix som ska vara värd att lägga ögonen på. Och om inget annat så kan det vara värt för att kunna säga att du faktiskt kom in på Berghain...
 
På samma tema kan du i helgen, fredag 12-18 samt lör/sön 17-19 se konstutställning på en av Berlin mysigaste och mest berliniga platser - Holzmarkt. En plats som är värd att besöka i sig men som blir än mer sevärd när de annordnar evenemang av olika slag. Öl, konst och pizza. En kombination jag inte tror kan slå fel. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...