Berlin gör sig redo för vaccin

Igår var det den 17e november och således Covid-19s första födelsedag. Ett år har gått sedan de första patienterna insjuknade och även om livet lite har gått på paus sedan dess så är forskningen i god väg på att hitta hjälpmedel och vaccin som kommer hjälpa mot smittan. 
 
Ett vaccin håller som bäst på att utvecklas i Tyskland just nu och Berlin förbereder sig just nu på att kunna ta emot befolkningen på flera platser runt om i stan så snart det är dags. Sex olika institutioner har valts ut och så småningom är alltså planen att ett Covid-vaccin ska kunna ges på bland annat Tempelhof. Återigen kickar Berlins älskade trotjänare till byggnad in och stöttar Berlinarna när de som mest behöver det. 
 
De övriga platserna kan, vid intresse, ses via länken här. I mitten på december förväntas ombyggnad ske och sen hoppas vi att ett fungerande vaccin utan större bieffekter kommer vara redo inom det närmsta året. För en andra födelsedag vete tusan om jag har lust att ge Covid. 
 
Flughafen Tempelhof
Pic:
dpa / berlin.de
0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Leva i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Corona i Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, corona, coronaregler Berlin, covid-19, covid-19 i Berlin, tempelhof
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...