Best of Berlin 2019

Och så kom 2020 in i våra liv. Men innan vi kör igång ett nytt år på riktigt måste 2019 avhandlas och arkiveras. Ett par guldkorn måste lyftas igen och den första som hoppar in i min hjärna är Pasta & Passione i Prenzlauer Berg. En italiensk restaurang som blivit en av mina favoriter.
 
En av mina nyfunna vänner och jag går hit ofta och njuter av kalasgod pasta (laxpastan med hummersås är en stooor favorit omg!) och en stor och härlig efterrätt. För deras tiramisu liksom limoncello är ett måste. Så trevligt och så gott! Gå hit omedelbums om du inte redan varit.
 
Laxpasta på Pasta & Passione i Prenzl'Berg mmm!
 
På ett helt annat tema får Motel One vid ku'Damm högst betyg av de hotell jag besökte under året. Jag tycker att det gav mest bang of the buck, så att säga. Fräscha rum och perfekt läge, för oss som gillar City West. Du hittar hotellet här via booking.com där du även kan boka ett par trevliga nätter. 
 
Jag och lillasyster fick äntligen tid till att åka till Tropical Island. Så många gånger jag hört från människor att detta skulle vara ett kaosartat ställe stoppade inte mig och det är jag så glad över. Vi åkte dit en dag mitt i veckan och njöt av bad inomhus och utomhus och en drink på deras solterrass. Så nöjda! Skulle lätt åka dit igen en dag. 
 
På tal om lillasyster ramlade vi även över en vegansk restaurang vi inte provat förut som blev en fullträff. Kuschlowski bjöd på en rysk variant i en riktigt berlinsk miljö. Vi snackar gamla skavda möbler och fallnande tapet från väggarna. Om du inte låter det stoppa dig kommer maten inte vara till en besvikelse. Deras vebab (veganskt kebab) var fab!
 
I övrigt spenderade jag mycket tid på mitt go to-ställe Beets&Roots, på Balzacs gamla caféer - som nu huxflux blivit Espresso House, och på mina sedvanliga promenander genom stan. Åååh. Ytterligare ett år med dig, Berlin ♥

0 kommentarer publicerat i Bo i Berlin, Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Balzac, Beets&Roots, Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Espresso House, Kuschlowski, Motel One, Motel One Ku'Damm, Pasta & Passione, Prenzlauer berg, Tropical Islands, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, veganskt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...