Händer i Berlin 13-15 september 2019

En höstig dag i Berlin
 
Idag är det onsdag (och alltså ännu inte den 13e september) men saker börjar hända redan idag! (Som om de förövrigt någonsin har slutat hända i Berlin aka staden som aldrig sover?!) Idag kör Berlin Art Week igång och kommer från idag fram tills söndag erbjuda gratis inträde på en drös olika konstutställningar och inte minst gallerier runt om i stan. Jag brukar försöka ta mig en svängom runt Auguststraβe i Mitte, där många små gallerier finns, för att få njuta av lite konstliv. Vill du läsa mer om evenemanget kan du göra det här.
 
Från idag börjar även Berlins internationella litteraturfestival, vilken hyllar det skrivna ordet av alla de slag. De håller till i Haus der Berliner Festspiele i Wilmersdorf och kommer bland annat på lördag ha en kväll med "Long night of Poetry". Gillar du poesi är detta alltså inget du bör missa. Tips tips! Läs mer om det här.
 
I helgen, från fredag till söndag, kommer U-bahnstationen (U1) Bülowstraβe i Schöneberg få sig ett speciellt lyft. Lokalen kommer fyllas med live-uppträdanden, interaktiva skulpturer och installationer på ämnet "Robots and Relics", vilka lyfts i sammanhanget framtiden. En utställning, i brist på lämpligt ord, som verkar spännande att ta del av!
 
På lördag är det även dags för ficklampskonsert på Berlins utomhusscen Waldbühne i Charlottenburg. Det är som det låter, en konsert - som tydligen ska lämpa sig väl för hela familjen - som lyses upp av ficklampor. Mys i mörkret, hoppas jag! 
 
Och på söndag, icke att förglömma, är det dags för Hot & Spicy - Berlin chilli Festival - på Birgit und Bier i Kreuzkölln (gränslandet mellan Kreuzberg och Neukölln). Från klockan 12.00-20.00 ska du kunna provsmaka en massa god och spicy mat där chilli är en, vad vi kan anta, stor beståndsdel. Sloganen för festivalen är tydligen Spicy as hell, tasty as well, vilket sätter ribban för hur stark mat man kan vänta sig... pjuh! Glöm inte att ta med vattenflaskan eller för den delen beställa många stora kalla öl.
 
Viel Spaβ!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Art Week, Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Birgit & Bier, Chillfestival, Hot & Spicy, Litteraturfestival, Waldbühne, Weekend i Berlin, auguststrasse, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, händer i Berlin, weekend tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...