Vinter i Berlin

Om du frågar tyskar generellt, eller många andra också för den delen, så skulle de säga att vinter i Berlin är jobbigt som bara den. Om det är så att vintrarna på västkusten har lutrat mig eller om det bara är så att jag är mer obrydd än andra återstår att de men än väntar jag på den där riktigt hemska vintern som många har berättat om.
 
I Berlin finns det mycket trevligt att lägga sin tid på, även under vinterhalvåret, och ett par av de sakerna tänkte jag lista här. Häng med!

 
Berlin har hundratals museum som har öppet - varje dag! Mina favoriter i dagsläget ligger alla på Museuminsel, Berlins museumö mitt i stan, vilka erbjuder vackra och historiska ting att lära sig mer om. Väl värt ett eller flera besök en kall vinterdag. På liknande tema, att spendera tiden inomhus, så finns det i Berlin även massvis med shower att se. Själv ääälskar jag showerna på Friedrichstadt Palast, där dans och akrobatik brukar stå högst i kurs, men det finns något för alla smaker på flertal platser. 
 
 
Beroende på väder är promenader i ett höstigt Berlin också det bästa jag vet. Löven färgar marken röd och när de vackra små dammarna och kanalerna i Tiergarten skapar ett tunt lager av dimma får höstdagen en full pott! Köp med dig en varm choklad och vandra runt i parkerna eller längst med Berlins vattenstråk. Så vackert!
 
Vid snö (om än ovanligt nuförtiden men ändå) så skulle jag köpa en pulka och styra stegen mot Viktoriapark i Kreuzberg. Berlins största (och kanske ända?) kulle skulle få sig ett välförtjänt pulkabesök. Vem har sagt att man måste vara barn för att åka pulka? Efter en kall dag är det än mer trevligt att sätta sig på ett mysigt och varmt café. Varm choklad, pumpa latte eller ett gott té kompanjerat med en bok eller en kanelbulle (eller båda) kan man ju inte säga nej till. Hur mysigt? Så mysigt!
 
Så vad säger du? Känns vintern lite mysigare nu? För mig - absolut!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Café am Neuen See, Friedrichstadt-Palast, Kreuzberg, Landwehrkanal, Museuminsel, Museumön, Show, Spree, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, tiergarten, viktoriapark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...