Motel One Ku'damm

För en tid sedan tog jag mig i kragen och recenserade ett hotell jag bodde på i julas, och då kom jag på att jag inte publicerat min recension av Motel One på Ku'damm. Ett hotell jag hunnit bo på två gånger sedan dess. Så, här kommer den, helt enkelt.

 
Läge: Som namnet ovan påvisar så ligger detta hotellet på (eller faktiskt alldeles bredvid) Ku'damm och som bekant så gillar jag detta området väldigt mycket. Det är min hemmazon i Berlin och området där jag hängt mest, av någon anledning. Gillar du att bo centralt men inte partydistrikten är detta något för dig. Ett centralt men lugnt område, tycker jag själv (i jämförelse med andra).
 
Rummen: Jag gillar Motel Ones rum. De är ganska små men otroligt fräscha (då hotellet är relativt nytt) och har lite av der mesta. Dock - ingen kyl. Big no-no en Berlins sommar (något jag ofta återkommer till, men tro mig - det behövs!). Sköna sängar och fräscha badrum. Vad mer kan man begära?
 
Ett extra plus om somrarna, som inte specifikt ingår i ditt rum men som finns på hotellet, är att de har en takterass vid hotellets bar. DÄr kan du sippa goda drinkar och blicka ut över Gedächtniskirches torg och Berlinarnas promenerande nedanför. 
 
Frukost: Frukosten på Motel One tycker jag är bra. De serverar lite av det mesta och jag tyker det finns en bra mix. Hotell för mig får alltid mer i frukost-betyg ifall de har gröt (overnight oat eller varm), färsk juice och pannkakor eller våfflor. Det fanns inte här men gav trots det ett bra intryck med god mat. Måste dock poängtera att frukosten är dyr och att det finns billigare frukost i närheten. 
 
Service: Motel One har gratis wifi och ett rum som du kan lämna väskorna i medan du utforskar stan din sista (eller för den delen första) dag. Ett rum som ligger alldeles bredvid receptionen där väskorna taggas med nummer. Inget "här får du nyckeln"-rum, som jag varit med om förr. Lite extra trevligt om du har med dig dator eller annat, helt enkelt. 
 
 
Fler bilder på Motel One hittar du här på Booking.com där du även kan boka hotellet. 
0 kommentarer publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Hotell i Berlin, Ku'damm, Motel One, Motel One Ku'Damm, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, bo i berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...