Oktoberfest i Berlin 2018

September i Berlin (eller Tyskland i stort) betyder oktoberfest! Man skulle kunna tro att oktoberfest hör oktober till men faktum är att firandet påbörjas innan oktober tar sin början och där är vi alltså nu. Gillar du avslappnad stämning med trevliga vänner, tysk musik och stora mängder öl är därför oktoberfest något för dig.
 
I Berlin kommer det finnas flertalet stora oktoberfester samt att varje kvarter i princip har sin fest. Vill du känna dig som en i gänget kan du med fördel köra på lederhosen (läderbyxor) eller dirndl (klänning med vit urringning upptill). Enligt utsago finns dessa billigt att köpa på Lidl hemma i Sverige just nu och finns även i flera butiker runt om i Berlin. C&A är en kedja som brukar sälja någonlunda billiga versioner (för det tåls att säga att detta är klädesplagg som många tyskar investerar i och lever sina höstar i.
 
Vill du också fira Oktoberfest? Här kommer en liten lista över de stora i Berlin:
 
Kurt-Schumacher-damm, också känd som Berlins festplatz nummer ett. Stort öltält kommer stå uppställt och tillgängligt för festande från 21/9 till 14/10. Ligger en bit ut från Berlins stadskärna men är alltid full med människor. 
 
Alexanderplatz. Den Oktoberfest som drar flest människor inne i Berlin. Detta då den ligger bra till mitt på Alexanderplatz torg och runt om brukar det ställas upp matstånd av alla de slag. 21/9 till 7/10 har de öppet här. På Hofbräu München strax nordöst om Alexanderplatz firas det dock Oktoberfest i princip året runt. Så missar du övriga datum, styr stegen hit för att få lite Oktoberfest-feeling :) 
 
Två Oktoberfester som är är tillgängliga strax är den vid Haupfbahnhof, Berlins huvudbangård, som öppnade härom veckan och sägs hålla öppet någon vecka till åtminstone, samt den vid Spreewiesn, en festplats i Berlins södra delar. Den håller öppet alla dagar (förutom söndagar och tisdagar) från 15/9 till 29/10. 
 
Och, som skrivet ovan, så har varje kvarter sin egen Oktoberfest. Dessa hittar du antingen genom att se den blåvit-rutiga dekoren eller att följa efter de "utklädda" människorna i läderbyxor eller finklänning. Det är på dessa små som du hittar riktiga tyska exemplar att spana in hur en Oktoberfest går till :p
 
 
0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Hofbräu, Oktoberfest in Berlin 2018, Spreewiesn, Zentraler Festplatz am Kurt-Schumacher-Damm, alexanderplatz, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, haupfbahnhof, oktober, oktoberfest
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...