Strandbarer i Berlin

Alltså oj oj oj. På fredag slutar terminens plugg och jag längtar som bara den. Som ni har märkt på uppdateringstakten här inne är det mycket annat som tar tid, vilket är tråkigt när det är Berlin jag vill snacka, tänka, leva. På tal om att leva Berlin måste jag även berätta att min nästa pluggtermin kommer spenderas i Sydney. Min förhoppning och tanke är att hålla igång Best of Berlin på samma vis som jag gjorde innan jag flyttade till Berlin och att år 2019 få återse mitt Heimat igen ♥
 
För att komma på rätt köl här igen måste vi i alla fall, tack vare det fina vädret (ja, låt oss snacka om vädret!) skriva mer om strandbarer i Berlin. Det är ju så klart inga stränder som sådana, då Berlin som de flesta säkert et vid det här laget inte ligger vid en kust, men sand brukar det finnas hur som. Så här kommer en mysig liten lista över (strand)barer i Berlin jag tycker du ska besöka när solen lyser som starkast.
 
CapRivi är en mysig strandbar/Biergarten i Charlottenburg längst med Spree, inte långt från där jag brukade bo. Älskar promenaden runt Spree. Bänkar längst med vatten och öl mixat med mat ger en trevlig känsla. I ungefär samma område ligger Zeitlos, som jag skrev ett inlägg om här. En bar och restaurang vars golv och uteplats (även den bredvid Spree) är täckt av sand - och det året runt. Mys i kvadrat!
 
Capital Beach ligger nästan i Spree mitt emot Haupfbahnhof. Här kan du dricka drinkar eller öl och chilla i en solstol med fötterna dinglande ovanför vattenytan. Här är det främst party som gäller, så kanske inte strandbaren för dig som vill vila eller ha det tyst och lugnt. Till det skulle jag istället rekommendera (min personliga favorit) Ampelmann café i James-Simon park. Här är verkligen fokus chill och det gör du med en drink i en solstol i en park i Berlin. Bästa någonsin. 
 
Häng i James-Simon park
 
Nästan bredvid Ampelmann café, strax västerut ligger Beach Mitte, Strandbar Mitte eller Europastrand. Kärt barn har många namn. Ligger i alla fall precis intill Spree-kanten, bjuder på danskurser var och varannan kväll och en festlig stämning under färgglada lampor. Om du har sett bilder på dansande par i kvällsljus i Berlin är det definitivt här bilden är tagen. 
 
Mitt i Mitte ligger även Charlies Beach. Precis vid Checkpoint Charlie (därav dess namn) och mitt i turistsmeten. Trevligt andningshål mitt i stan och bjuder dig på sand, burgare, våfflor och öl. Inte helt fy skam. En annan strandbar som har lite av samma känsla som Charlies är Gestrandet in Mitte - Strandad i Mitte. Ligger vid U- och S-bahnstation Jannowitsbrücke och bjuder även denna på kluckade ljud från Spree och från öl som hälls upp. Mys i Mitte är väl aldrig fel?
 
500 meter öster om Strandad ligger Holzmarkt. Innestället just nu, skulle jag vilja säga. Än har jag inte vandrat hit men som ni förstår ligger det på listan. Bilderna härifrån ser så sjukt mysiga och trevliga ut, med perfekta känslan av Berlinruffigt bredvid Spree. Häng med mig dit, vetja! Eller, följ med till Yaam, ligger ytterligare 200 meter från Holzmarkt och erbjuder samma goa vibe. Har ofta både klubb, bar och olika evenemang vilket är trevligt. 
 
Dessa, utöver de strandiga takbarer jag nämnt nyligen, får bjuda dig på kustvibbar i Berlin i värmen. Jag lovar - de kommer leverera!

0 kommentarer publicerat i Sommar i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Ampelmann, Ampelmann café, Ampelmann strandbar, Berlin, Best of Berlin, CapRivi, Capital Beach, Charlie's Beach, Checkpoint Charlie, Gestrandet in Mitte, Holzmarkt, James-Simon-Park, Jannowitzbrücke, Mitte, Strandbar, Strandbar Mitte, Stranded in Mitte, Yaam, Zeitlos, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, charlottenburg, haupfbahnhof, strandbarer i Berlin, strandkorb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...