Händer i Berlin i maj

För lite mer än en vecka sedan var det första maj-fest i Berlin/Kreuzberg och som vanligt sätter det stämningen för resten av säsongen - det bokstavliga utelivet har börjat i Berlin! En massa evenemang är på gång och idag startar bland annat Berlins Jazzfestival i XJazz. På flertal platser i Berlin kan du, fram till söndag, njuta av jazz i olika former.
 
På söndag är det även cykellopp på gång i Velothon. Amatörcyklister kör för fulla muggar igenom stan, med start på paradgatan Straβe des 17. Juni, så förvänta er avspärrningar och folkfest! Innan dess, på fredag 11/5 är det dock dags för Bite Clubs öppningsparty för säsongen. Street food och klubb i en härlig mix får du från kl. 17 till midnatt vid Hoppetosse i Berlin (strax öster om Arena/Badeschiff).
 
På lördag 12/5, är det även tid för Beach Festival på Badeschiff i Kreuzberg. Klubb, sol och bad står på schemat så styr stegen mot Arena Gelände. Perfekt fortsättning på Bite Club från dagen innan. Bra planerat! :) Ta med dig badkläder och ditt festligaste humör så blir allting perfekt!
 
Nästkommande helg 18-21 maj är det även dags för den årliga festen Karnival der Kulturen. En karnival och fest för att fira Berlins mångkulturella befolkning. Gatorna i Kreuzberg fylls till bredden med folkloristiska dansare, stånd med mat från hela världen och musik i alla dess former. En fest för att fira våra likheter och skillnader ♥
 
I would kiss you if I could av El Bocho. Graffiti-konst från Teufelsberg
 
Under samma helg fast under datumen 19-21 maj är det även dags för Berlin Mural Fest, som är ett samarbete mellan en drös street art artister i Berlin. Under dessa dagar kommer nya verk att sprayas upp på fasaderna runt om i staden och ett par av Berlins mest kända artister (som El Bocho, älska!) kommer medverka. Var därför extra uppmärksam på byggnader denna helg då de kommer förvandlas till konstverk. 
 
Sist men inte minst går Berlins version av vårruset (Frauenlauf) av stapeln den 26e maj. Straβe des 17. Juni förvandlas till löparfest och det samma gäller här som för andra lopp i Berlin - var beredd på avspärrningar och glada människor lite var helst du går. 
 
Mer händer såklart än det här - mitt största tips gällande vad som pågår i Berlin är att spana in Facebooks evenemangsfunktion. Sök på Berlin och du hittar en drös med saker att spana in i staden.

En kommentar publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Arena Berlin, Arena Gelände, Berlin, Berlin Beach Festival, Berlin Mural Fest, Best of Berlin, Bite Club, El Bocho, Frauenlauf, Jazz, Jazzfestival, Karnival der Kulturen, Kreuzberg, Teufelsberg, Velothon, XJazz, badeschiff, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, street food
#1 - - Louise:

Hej,

Vilken bra info! Vi ska till Berlin över Valborg i år, vet du om det är ungefär samma som händer.
Är det något man ska tänka på?

Mvh Louise

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...