Utflyktsmål: Rügen / Binz

Strandkorgar i Binz, klassiskt tyskt "strandtillbehör"
 
Ibland skriver jag inlägg med utflyksmål en bit utanför Berlin och detta inlägget är nog längst från källan hittills men kan passa den varma sommar vi redan har blivit berikade med. Eftersom vi hoppas på en fortsättning vill jag därför gärna skriva ett par rader om Rügen och Binz. 
 
Binz är en sommarort på Rügens östra kust. Rügen i sin tur är Tysklands största ö och är strategiskt placerad mellan Tyskland, Danmark och Sverige. Det är en kalkstensö, liksom min andra favoritö om somrarna - Mön - och består därför av en drös kritvita stränder. Just orten Binz är min favorit, av de små orter jag besökt på Rügen, vilken erbjuder en fantasktiskt fin strand, strandpromenad med supermysiga restauranger och en liten gågata med personliga butiker. 
 
Vill du fly värmen från Berlin och bada i havet är Binz därför något jag rekommenderar Berlinboende att besöka. 2-2½ timmas bilresa nordöst om Berlin ligger ön och de fina stränder som kan svalka dina fötter och kropp. Mys!
 
En solnedgång i Binz
0 kommentarer publicerat i Sommar i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Binz, Rügen, Semestra i Tyskland, Utflykt, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...