Fjord Hotel Berlin

I helgen så besöktes Berlin igen, och jag skriver besöktes då jag inte längre har fast boende i Berlin. Om några veckor väntar Sydney på mig och alla mina saker är därför flyttade tillbaka till Svea och Småstaden. I will be back tho, Berlin är mitt Heimat - platsen där mitt hjärta bor ♥
 
Men - det var inte det jag skulle skriva om nbu utan jag skulle recensera ett hotell jag och mr Christer bodde på när vi var i Berlin. Ett hotell jag velat prova länge och nja, det kanske inte riktigt levde upp till mina förväntningar. Here we go.

 
Läge: Fjords läge är enligt mig riktigt bra, ett par minuters promenad från både Gleisdreieck, Potsdamer platz och U-bahnstationen Kurfürstenstraβe. Själa hotellet ligger i ett hörn på en gata man lätt förbiser, då det ligger en öde tomt nästan bredvid (undrar vem som äger den eller vad den kan kosta?...) men du tar dig snabbt och lätt till många plster i Berlin härifrån, vilket är toppen!
 
Rummen: Här börjar det gunga lite för käre Fjord. En av anledningarna till att jag alltid velat prova Fjord är deras rum med terass. Att bo på hotell men att få ha en terass utanför fönstret, och speciellt på sommaren, känns otroligt lyxigt. Dock måste jag meddela att de flesta av rummen med terass visade sig vara otroligt små, utan öppnningsbara fönster eller minibar (vilket är ett krav en sommardag i Berlin, I tell you!) och att terassen ifråga delas med ett par andra. 
 
Du kan med andra ord inte ha öppet under dagen eller natten utan möjlighet för oväntat besök. Kändes sådär faktiskt. Vi bodde två nätter på Fjord och var efter första natten i ett terassrum tvungna att byta. Fjord har ingen AC, vilket gav 35 grader i rummet vi bodde i. Utöver detta (negativa) så var rummen moderna och till största del fräscha.
 
Frukost: Fjord erbjuder frukost för 14€ vilket är mastigt för det som erbjuds. De har ägg, yoghurt, bröd och frukt men till det priset förväntar jag mig mer. Ett av mina favoritcaféer (Zimt und Zucker) ligger en kort promenad bort och ger mig mer för pengarna. Vill du ha en smarrig hotellfrukost i Berlin till ett bra pris rekommenderar jag Scandic i alla lägen. 
 
Service: Kvinnan som tog emot oss i receptionen första dagen var inte så gästvänlig. Hon svarade i telefon fyra gånger under tiden jag skulle checka in (vilket för mig som gammal receptionist är ett no-no!). Övrig personal var trevlig och hjälpte oss med allt vårt baggage sista dagen som fick stå i deras baggagerum, där inga obehöriga hade tillgång. 
 
 
Allt som allt så är Fjord ett hotell som tar överpriser för sina rum och för sin frukost. Det finns så många mer prisvärda hotell i Berlin som kan erbjuda mer för pengarna är vad detta kan. Att de inte har AC är det som vi led av mest, då hade det inte varit en lika stor grej att det inte fanns öppningsbara fönster i det första rummet vi bodde i. Men nej, här kommer jag inte bo igen. 
 
Fjort hotel Berlin får 2,5 av 5 Berliner björnar av mig där läget och de trots allt relativt moderna rummen väger upp viss oseriös personal och brist på AC. Läs mer om hotellet via booking.com här
 
0 kommentarer publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Fjord hotel Berlin, Hotell i Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, bo i berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...