Händer i Berlin, 9-12 augusti

Hallo! Tillbaka med helgtips, tjoho! Har du inga planer för i helgen, är på tillfälligt besök eller har lite tid över - här kommer ett par tips. Som vanligt är detta ett axplock av vad som händer i alltid så sprudlande-Berlin. Välj det som lockar dig och helgen är räddad ♥
 
I år hålls EM i Berlin och det är i skrivande stund redan i full gång. Det finns fortfarande biljetter kvar för evenemangen på Olympia Stadion men vill du medverka i folkfesten fast ute på stan så har du chansen på Breitscheidplatz. Där finns en storbildskärm uppställd framför en läktare och om jag känner Berlinarna rätt så finns det säkert mat- och dyckesstånd i närheten för energipåfyllnad. 
 
Just nu, fram till den 20e augusti, pågår även Young Euro Classic, som är ett evenemang där unga klassiska musikanter får visa världen vad de går för. Gillar du klassisk musik borde du därför ta chansen att styra stegen mot Gendarmenmarkt och Berlins konserthus. Läs mer om det här.
 
Imorgon, 10/8, från klockan 17 kan du käka street food så det står härliga till. Bite Club är återigen i farten och imorgon så håller de "födelsedagskalas". De firar att de varit igång i sex hela år och det med mat, dryck, mer mat, mer dryck och toppas så klart med mysig atmosfär och trevligt folk. Taget! Du hittar dem vid Arena, som ligger strax öster om Schlesisches Tor.
 
Pic: Aquarella Berlin, Christian Kruppa
 
Imorgon samt på lördag är även Aquarella igång. Jag måste medge, jag har lite svårt för att förstå helt vad det går ut på men jag tror att det är så att du kan ta en båttur på Spree samtidigt som du bjutar av balett och ljusshow. Ja, det låter flummigt men jag tycker också att det låter lite nice. Läs mer här för att bli klokare :)
 
I helgen 11-12 augusti pågår en latinamerikansk festival vid Osthafen i Treptow (i östra Berlin). Här kan du lyssna på musik, gå på mysig marknad, lära dig salsa och säkerligen käka smarrig mat. Hit hade jag gått om jag var i Berlin i helgen, utan tvekan. 
 
Fram tills på söndag så har du även chansen att gå på musikfestival på Världskulturhuset placerat bredvid Potsdamer Platz. Årets tema är "Good Bye UK - and Thank you for the music" (som svensk diggar man ju ABBA-referensen) och här kan du höra engelsk jazz, karibisk musik, indisk indie, folkmusik... ja, ni hör ju, en spännande blandning om något! Läs mer om det här.

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Aquarella, Arena Berlin, Berlin, Best of Berlin, Bite Club, Breitscheidplatz, EM, EM i Berlin, Haus der Kulturen der Welt, Världskulturhuset, Young Euro Classic, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, gendarmenmarkt, konzerthaus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...