Händer i Berlin 17-19 augusti

Så var vi på't igen! Redan helg! Sommarvärmen i Berlin fortsätter och därför är det väl superbra att en drös evenemang hålls utomhus just denna helg. Om du gillar slott (stora som små) så har du chansen att se Park Sanssouci i Potsdam, strax sydväst om Berlin, lysas upp under fredag- och lördagkvällen. Ett tips är att komma innan skymning och verkligen ta en sväng runt i parken och spana in alla de olika slotten som finns. Så fina!
 
Även det lilla lilla slottet på Berlins påfågelö visas upp under helgen. Detta då det strax ska genomgå en stor restaurering av fasaden. Vill du "fly" från storstaden och komma ut i mysig natur - och dessutom spana in vackra fåglar under tiden - är denna lilla slottsutflykt något för dig. Läs mer om det här
 
På lördag och söndag är det dags för fjärde upplagan av East Side Music Days där livescener och beachbarshäng kommer mixas med street food och allmänt mysig atmosfär. Styr stegen mot Oberbaumbrücke i öst och följ ljudet av musik och sorl. Ett måste under helgen som inte kostar dig mer än den tid du spenderar.
 
Och, när vi ändå rör oss i östra Berlin så måste ett besök kring Kino Zukunft (Bio Framtid) göras. I helgen så är det Lange Nacht der Filmfestivals - den långa filmfestivalsnatten - som är fullproppad med filmer, både inomhus och utomhus. För att göra det ännu mer komplett har de samarbetande biograferna, som anordnar festivalen, fixas smarrig street food, diskussionsforum och dansglada DJs. Komsi, komsi till Ostkreuz. Kostar kring 12 €. Känns värt!
 
Pic: VisitBerlin / Dagmar Schwelle
0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, East Side Music Days, Lange Nacht der Filmfestivals, Oberbaumbrücke, Ostkreuz, Pfaueninsel, Potsdam, Påfågelön, Sanssouci Park, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, east side gallery, sanssouci, slott
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...