Det bästa med Berlin

I skrivande stund har jag befunnit mig i Sydney i fem veckor och för att vara ärlig så är det svårt för mig att vara här. Jag har kommit in i en stark fas av hemlängtan (läs: Berlinlängtan) som jag har svårt att ta mig ur. Tänkte därför omfamna det för en stund och skriva ner det jag saknar med Berlin varandes i Sydney. 
 
Spree och sommar i Berlin
 
- Promenader vid Spree 
 
Om det är något som står klart så är det att jag måste hitta boende kring mina gamla Berlinkvarter igen. Mixen av natur mitt i stan är som balsam för min själ och ger en perfekt balans mellan stad och land. Magi. Just långa promenader är något som ger mig så mycket och där jag är nu finns knappt tillstymelse till natur mitt i stan. Bu. 
 
- Avslappnad attityd
 
Allt som oftast så lyfts den generella bilden av tysken som en sträng person eller stat men det måste förmedlas - Berlin är i så fall inte Tyskland. I Berlin ser du människor chilla på parkbänkar bara för att de vill och tempot är mycket långsammare än här i Sydney. Ta mig tillbaka till lugnet, bitte.
 
- Öl på stan
 
Ja, okej, man ska inte uppmuntra till alkoholkonsumption men om du är en sån som jag som uppskattar en öl eller två är Berlins avslappnade attityd till alkohol en rätt skön grej. Träffa dina kompisar, häng i en park och drick ett par öl. Mys alltså. 
 
- Mys
 
Det måste lyftas - Sydney är inte en mysig stad. Berlin har mysiga kvarter, mysiga café och mysiga butiker. I mina ögon så finns dessa överallt (i princip) i stan och du måste inte gå till någon specifik stadsdel för att få uppleva det. Det är något jag saknar.
 
- Pratglada människor
 
Här är jag förvånad. Den generella bilden av Aussies är att de ska vara öppna och vänliga men enligt personer här styrs detta av flera faktorer där var du kommer ifrån samt vilken säsong på året det är är två av dem. Svårt för en annan att styra över med andra ord. Börja snacka, gott folk! I Berlin har jag lyckats med konststycket att få vänner i alla möjliga (knasiga) sammanhang. Det har inte hänt här än.
 
Är du i Berlin - njut av lugnet, friheten att ta en öl i en park. Njut av parken - i Berlins finns det massvis med stora trevliga parker att slappa i - njut av mysiga kvarter och njut av människor du träffar. Jepp, en snutt cynisk just nu men det kanske lägger sig om ett tag. Eller så åker jag hem till mitt älskade Berlin igen. Vad som funkar ♥

0 kommentarer publicerat i Leva i Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Biere, Mysigaste området i Berlin, Spree, Wikingerufer, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, öl
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...