Händer i Berlin 1-4 oktober 2020

Ännu en vecka har gått och vi hösten i Berlin närmar sig med stormsteg, trots att naturen bitvis är konfunderad. På en av mina dagliga promenader har jag redan spottat röda löv singla ner mot mark medan det i Tiergarten finns nyutslagna krokusar att fästa ögonen på. En sommarvarm september är till ända och oktober har börjat. 
 
Så vad händer i Berlin, såhär första veckan i oktober? Det ska vi ta reda på nu!

 
Om du liksom jag är ett Harry Potter-fan har Miss Cupcake i Weissensee idag samt imorgon Harry Potter-dagar. Du hittar just nu alltså kakor och bakverk inspirerade av den kända trollkarlsvärlden och jag måste dit. Både som HP- samt som fikafan. Fram till klockan 17 har du möjligheten att svänga förbi.
 
Nyligen tändes staden om kvällarna i Berlin light festival och nu är det dags för del nummer två, Berlin Leuchtet (aka Berlin lyser). Fram till söndag kan du på flertal platser runt om Berlin se animationer och ljus-illusioner på temat United. Detta bland annat för att fira 30-årsdagen av Tysklands enighet. Du hittar mer information om när, var, hur här via länk.
 
På tal om Tysklands enighetsdag så är det alltså dags, på lördag är det 30 år sedan två delar blev en och detta kommer firas runt om i stad. I vanliga fall är det stor fest kring Brandenburger Tor, vilken i år blivit minskad till små firanden på grund av rådande omständigheter. 
 
Berlin då och nu. 
 
I helgen så är det även Schönebergs pumpamarknad, vilken bjuder på det orangea guldet så det står härliga till. Köp pumpor och ät pumpor. Själv är jag en pumpalatte-fantast av rang så enligt mig har en av årets bästa säsonger börjat. Mmm! Du hittar marknaden på Akazienstraβe i Schöneberg, mellan stationerna U-kleistpark och U-Eisenacher Straβe. Enjoy!
 
O’zapft is! Eftersom årets oktoberfester till stor del är avlysta så får de avnjutas på mindre ställen eller på hemmaplan. Clärchens Ballhaus i Mitte (med dess berömda spegelsal som klarade sig undan andra världskrigets våld) bjuder fram till söndag på klassisk bayersk mat i oktoberfest-stil. Boka bord för att få plats inne eller ute
 
Sist men inte minst så bjuder Zitadellet i Spandau in till medelåldersfest i helgen. Jycklare och jonglörer tillsammans med matstånd och pariserhjul (det senare mindre medelålders kan tyckas...) finns på plats och om vädret är fint kan detta vara ett perfekt sätt att avsluta helgen på. Fram till klockan nio på kvällen har du chansen. 
 
Pssst! På söndag är det kanelbullens-dag och om du har cravings så kan jag tipsa om var du kan haffa bullar denna dag. Okey café i Neukölln är en personlig favorit du alltid kan lita på under svenska mat-dagar (du vet, kladdkakedagen, semmeldagen, våffeldagen och så vidare...) och det gäller så klart även för kanelbullens dag. Svenska kyrkan i Wilmersdorf är en annan. De har även en liten "butik" där du kan köpa hem svenska godsaker du saknar. Tips, tips!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Berlin Leuchtet, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Brandenburger Tor, Kürbis, Marknader i Berlin, Miss Cupcake, O'zapft is!, Okay café, Pumpa, Spandau Citadel, Tag der Deutschen Einheit, berlin light festival, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, clärchens ballhaus, enighet, oktoberfest, schöneberg, spandau, svenska kyrkan, zitadelle
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...