Hyra (flytt)bil i Berlin

För första gången i mitt Berlin-liv bor jag nu i en "riktig" lägenhet. En lägenhet där kontraktet är mitt, den har ett riktigt kök och det är jag (och min sambo) som bestämmer hur väggarna ska se ut. Som jag har längtat! I flera veckor har vi ordnat med papper och information om saker som behöver lösas och nu bor vi till sist i vår fina lägenhet, en riktig dröm. 
 
Det som är trevligt är att efter varje flytt jag har gjort och varje år jag levt i Berlin lär jag mig mer och mer. Det är inte alltid roliga saker men det är nyttiga saker. Jag uppskattar att få inblick i hur saker och ting fungerar och - framför allt - hur saker och ting skiljer sig åt länder emellan. Men självklart finns det mer att lära. Det finns alltid saker att googla och saker att fråga mina tysktalande vänner och jag gillar det (faktiskt). Livet i Sverige är enkelt, det rullar på och jag vet hur allt funkar, även om jag inte alltid har gjort det förr. Systemet är liksom redan känt. Här är det ett nytt system och bit för bit lägger jag pusslet i mitt alldeles egna Berlinliv ♥

 
Pic: qz.com
 
Men! Innan man kan flytta till ett nytt ställe är det en sak som måste ordnas - flyttbil. Vi valde att hyra skåpbil från Robben & Wientjes, vilket är ett ställe som hyr ut olika storlekar på bil och släp till priset som gör att många i stan rekommenderar dem. Så också jag! I priset ingår försäkring men ej diesel. Andra billiga firmor att hyra bilar av i stan är dessa:
 
Starcar Berlin - de har större och mindre bilar, vilka även kan köras utomlands för samma pris (enligt utsago). En sak som är bra att veta med Starcar är dock att de endast godtar betalning med tyska kort. En heads up!
 
Miles - mindre och mellanstora bilar för transport av dig eller mindre prylar inom Berlin. Med Miles betalar du inte för tiden du kör utan för antal kilometer, vilket gör det värt att hyra en bil om du har mycket packning eller tunga shoppingpåsar som du vill få hem. Du kan även välja att hya bilen en hel dag för ett fast pris.
 
Andra liknande car sharing-bolag är dessa (som dock ofta kostar i tid istället för km) Share-now, Car2Go, WeShare, DriveNow ... och så vidare. De senare söker du helt enkelt upp via en karta i respektive app och kan därefter hyra bilden direkt på plats. Smidigt och snabbt!
0 kommentarer publicerat i Bo i Berlin, Flytta till Berlin, Leva i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Flytta utomlands, Livet i Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, flytta, flytta till Berlin, flyttbil, hyra bil, hyra i berlin, leva i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...