Höst i Berlin...

... ja, nu får vi nog trots allt erkänna att hösten börjat smyga sig in i Berlins kärna. Trots att vädret lovar sommarvärme igen om en vecka eller två har det helt klart börjar bli mer bitigt om morgnarna. De långa promenaderna i solen är antagligen snart över och kommer bytas ut mot promenader där sjalen är virad runt halsen och en varm mugg te kramas i händerna.
 
Jag tänkte därför tipsa om aktiviteter som lämpar sig väl i Berlin när vädret kanske inte är på topp. Många säger ofta att Berlin inte är en stad att besöka under hösten eller vintern för att det lätt blir ruggigt i stan men jag håller helt enkelt inte med. Hit kan man resa när som helst, man behöver bara veta vad som väntar. Så nu kör vi!

 
Gröt på Zimt und Zucker i Wilmersdorf
 
Första punkten, som en klassisk svensk, måste det skrivas om fika. Klassiskt konditori, mysigt café eller smakrikt bageri - i Berlin finns det mesta. Min höstiga favorit är Zimt und Zucker där du med glädje kan ta en mugg varm choklad och äta urgod gröt med olika slags topping. Favorit två just nu är bageriet och caféet Zeit für Brot. Deras version av kanelbullar är otroligt drömmiga, speciellt tillsammans en varm chailatte. Mmm!
 
Punkt två på listan är museum. Ja, i Berlin måste (nåja) man faktiskt besöka ett par museum enligt mig. På Berlins museumö - Museuminsel - finns en drös sevärda museer för olika smaker där det Egyptiska museet är en av mina favoriter tillsammans med Pergamonmuseet. Ett museum som är sevärt för den som vill lära sig lite om mycket om Berlin är Story of Berlin-museet som ligger på Ku'Damm. Ett interaktivt museum som är bra för den med kort koncentrationsspann... ;) 
 
Tips tre som gör en glad en regnig dag - ät choklad! (Bästa tipset hittills?) Runt knuten från Friedrichstraβe i Mitte ligger inte mindre än två chokladiga hus som du bör besöka om choklad gör dig glad. På Ritter Sports egna butik kan du inte bara köpa en mängd av deras olika chokladsorter eller dricka magiskt god varm choklad, eller för den delen äta magiskt god chokladtårta..., du kan även göra egen choklad! Välj din chokladsort (vit, mörk eller mjölk) och toppa den sedan hur du vill. På Rausch Chokoladenhaus kan du även äta med ögonen då här finns chokladiga replikor av både Brandenburget Tor och Berlins riksdag. Favoriten här är dock deras torkade frukter doppade i olika slags choklad. Ja, även den är helt maaagisk.
 
På fjärde plats då. Shopping! I Berlins finns det butiker för alla smaker, oavsett om du gärna vill (fönster)shoppa fancy märken som Chanel och Louis Vuitton, älskar att vandra hylla upp och hylla ner på Forever 21 och Primark eller vill hitta secondhand fynd på Berlin stora Humana-butik. Kanske kan en mix av allt locka och här är det inga problem. Ett tips dock är att hitta mindre gator med mer lokala butiker som erbjuder unika saker. Favoritshoppingstråket just nu är från Hackescher Markt, upp mot Rosenthaler Platz och sedan upp mot Kastanienallee och Eberwalder Straβe. Lokala, mysiga butiker som stor charm. 
 
Vad mer, inomhus-kul kan med gjädje stå på agendan. Att gå på bio i Berlin är något jag gärna gör och då framför allt på de engelskspråkiga biosalongerna i stan (då jag är en sådan som uppskattar att se en film på originalspråk :p ). Imaxx vid Potsdamer Platz visar, i princip, bio dygnet runt och har ofta bra pris för studenter. Vill du göra andra aktiviteter så är Black-light Minigolf i Görlitzer Park ett perfekt sätt att spendera tiden. Minigolf goes disco, vad kan liksom gå fel?
 
En höstig promenad längst med Spree
 
Sist men inte minst så kan du, förutom de där långa promenaderna jag nämnde i början, spendera dagen i blöt. Och med det sagt så finns det otaliga spa i Berlin som väntar på ett besök. Det mest kända heter Valabi och erbjuder en mängd olika slags pooler och saunas på sina 20 000 kvadratmeter... helt galet! Värt att nämna är dock att på Vabali är det nakenhet som gäller, så badkläderna kan du lämna hemma. En av anledningarna till att det inte är något ställe som står högst upp på min lista, FKK (freie körper kulturen) kan för en svensk vara svårt att ta till sig ;) 

En kommentar publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Museuminsel, Rausch, Spree, Vabali, Zeit für Brot, Zimt und Zucker, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, blacklight, choklad, minigolf, promenera mera, ritter sport, shoppa i Berlin, the story of berlin
#1 - - Linda D schluter:

Jag är så glad att jag hittat till dig! Här kommer jag hänga fram till början av december då vi besöker Berlin för en långhelg! Vi har varit i Berlin förut men det finns så mycket att göra o se.. Stort tack för alla tips!

Svar: Hej Linda!
Tack så mycket för din kommentar, det värmer :) Vad mysigt att åka till Berlin i december, då kan ni både gå på trevlig sightseeing och dricka värmande glühwein och äppelmust! Mys :D
Best of Berlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...