The Peaceful Revolution / Mauerfall 30 Jahre

Berlins ljusfestival har nu kickat igång på allvar och lyser upp staden på ett vackert sätt. Härliga kvällspromenader, här kommer jag! :) Den pågår, som tidigare nämnt, på flertal platser runt om i stan fram till nästa söndag. Efter detta är det "lugnt" på aktiviteter i Berlin i hela två veckor innan årets största fest startar - festen om och för murens fall.
 
För snart 30 år sedan föll Berlins mur på ett helt oväntat sätt, vilket har kommit att kallas för den fredliga revolutionen. Från den dagen, den 9e november 1989 kunde västberlinarna och östberlinarna mötas vid gränsen som tidigare varit bevakad och stängd. Knappa året senare, den 3e oktober 1990 förenades Tysklands två delar igen, vilket gav nationaldagen sitt datum.
 
I och med att det i år är just 30 hela år sedan muren föll kommer det firas runt om i Berlin i flera dagar, med start från den 4e november till och med den 10e november. Visit Berlin har sammanställt ett inlägg med olika evenemang för olika dagar, som är sagda ska lyfta de händelser som triggade det sista steget till förening. Inlägget är sagt att uppdateras allt eftersom med mer information, vilket gör att jag rekommenderar att spana in det :) 
 
 
0 kommentarer publicerat i Historia i Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: 30 Jahre, 9 November 1989, Berlin, Berliner Mauer, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Mauerfall, The Peaceful Revolution, berlinblogg, berlinguide, berlinmuren, berlintips, best of berlin, bestofberlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...