Italienskt i Berlin

Mmm, på sista tiden (läs: senaste månaderna) har jag fått pippi på italiensk mat och det främst smarriga pastarätter. Två restauranger som jag provat nyligen ska få sig ett samlat inlägg då de, enligt min mening, ligger på ett relativt nära gångavstånd från varandra. Vi börjar med Ossena.
 
 
Ossena ligger på Hackescher Markts restaurangtorg och är således ofta fylld av turister. Att det är ett turisttätt ställe skulle jag dock vilja påstå inte påverkar Ossanas mat eller priser, dock deras personal. Detta då personalen vill sköta saker snabbt och lätt och är vana vid att personerna som äter kanske inte är på plats så länge i stan. Allt som allt så skulle jag vilja säga att Ossena har en trevlig atmosfär, smarrig mat till bra priser med lite lurig personal som snarare fokuserar på att hinna med så många kunder på en kväll än på de som faktiskt är på restaurangen just nu. 
 
 
Restaurang nummer två på listan (som av ovan nämnda lurighet snarare skulle platsa som nummer ett än som nummer två) heter Pasta & Passione på Kastanienallee, nära U2:s Eberwalder Straβe. Här hittar du pastaklassiker blandat med pizza och godbitar som du ser tillagas av köket genom fönsterglas.
 
Restaurangen är ofta fullsatt och maten kommer snabbt - och är liksom Ossenas himlans god. Av de två besöker jag hellre Pasta & Passione igen och det främst för den mer avslappnade atmosfären. Personalen vill gärna att du pratar på tyska, eller för den delen på italienska, för att ge dig ett än varmare leende men det är vekligen det enda jag skulle kunna klaga på. En pasta, en tiramisu och en smakrik limoncello och resten av dagen eller kvällen är räddad. Gilla!
 
0 kommentarer publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, italienisch, italienskt, middag, äta i berlin, äta och dricka i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...