Bland höstlöv och solnedgångar

Imorgon kommer helgernas helg i Berlin, sett till höstvädret som utlovas. Sol och värme bjuder staden in till en, vad jag tror, sista gång innan kylan kommer smyga sig närmre inpå våra kroppar. För att fira detta tänkte jag inspireras av två inlägg jag tidigare ramlat över hos Awesome Berlins blogg, där platser för att spana in vackra höstlöv och tillika vackra solnedgångar beskrivits. Två saker som jag tycker passar en helg som denna. Los gehts!

 
Min personliga favorit, både för solnedgångs- samt vackra löv-spaning är Magnus-Hirschfeld-Ufer. Strax väster om Hauptbahnhof ligger denna bit av Spree som både bjuder in till vackert promenadstråk, där omkringliggande väggar täcks av lövverk och en möjlighet till att se solen sänka sig över Berlins trädtoppar och spegla sig i vattnet. Tjusigt värre, om du frågar mig!
 
För ytterligare solnedgångs-span i väst är ett besök på Monkey Bar givet. Belägen högst upp i hotell 25Hours byggnad, med den tjusiga restaurangen Neni som granne, erbjuder inte baren endast fantastiska drinkar utan även en cool utsikt över Berlin City West och dess huskroppar.
 
Och när vi ändå befinner oss i västra Berlin skulle jag ändå vilja påstå att en promenad runt Neuer See i Tiergarten är ytterligare en finfin plats att njuta av höstens alla färger på. Tränger kylan för nära inpå kroppen kan du lätt styra stegen till Café am Neuen See och både bjuta av varm choklad och en kall radler. Valet är ditt :) 
 
På tal om att se ut över Berlins huskroppar vilket, i min mening, ger en vacker solnedgång i en stad som denna, är (som vanligt och alltid... ;) Klunkerkranich i Neukölln ett måste. Ta en svängom i deras lilla koloniträdgård och titta till höstens växter innan solen sänker sig över Berlin i takt till någon av barens alla mysiga DJs eller musiker som dagligen spelar.
 
En plats i södra Berlin där du både kan få njuta av hösten och få en fantastiskt överblick av staden och dess solnedgång är Viktoriapark i Kreuzberg. Berlins enda kulle, enligt dess humorfulla invånare, ses ha det mesta och är en ypperlig plats att njuta av naturens alla färger på. Liksom Berlin i helhet är det dock ingen plats för skor med klackar på, så dra på dig dina skönaste sneakers och vandra upp för de många trappstegen till toppen. Jag lovar, det är helt värt!
 
Om du för den delen gillar att gå i trappor (man får en fin rumpa om inget annat :p ) så är även Siegessäule en plats för dig. Berlins segerstaty nummer ett står stadig mitt i Tiergarten och kan således bjuda dig på båda sakerna som inlägget handlar om - en färgsprakande syn i form av Tiergartens alla trädtoppar och fri sikt över Berlins kommande solnedgång. Magiskt! Observera dock att det är en smal spiraltrappa som leder dig till toppen, vilket gör att det inte är något för den som lätt drabbas av svindel. 
 
För att se Berlins höstiga färgskala i än mer stadsmiljö skulle jag styra stegen till Prenzlauer Berg och ta en extra titt på alla vackra fasader som bitvis täcks av orange- och rödskimrande murgröna. Köp med dig en god mugg kaffe eller te från ett mysigt café och vandra runt bland stadens mysiga kvarter. Lätt något jag kan spendera mina dagar med att göra. Mysiga, vackra, härliga Berlin. Ich hab dich so lieb!
 
Solnedgång vid Magnus-Hirschfeld-Ufer
0 kommentarer publicerat i Platser i Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Café am Neuen See, Klunkerkranich, Magnus-Hirschfeld-Ufer, Monkey Bar, Neni, Neuer See, Prenzlauer berg, Siegessäule, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, herbst, höst i Berlin, solnedgång, viktoriapark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...