Tropical Islands

Okej, vädret är ju inte direkt superinspirerande här i mörkaste mars men även Berlin har haft sina soliga dagar. En helg för ett par veckor sedan spenderades i solen då det var hela 16 grader, bara sådär. När syrran var på besök ville vi därför ha en liten solsemester och eftersom inte Berlin behagade bjuda på det just då styrde vi stegen mot Tropical Islands.
 
Vad är då Tropical Islands? Det är ett badland och konstgjort tropiclt landskap inuti en gammal hangar. Här har de byggt upp hotellrum i form av hyddor, du kan hyra tält på "stranden", njuta av massage och bastu i deras SPA och naturligt vis åka vattenrutchkanor och bada så det står härliga till. 
 
 
Vi hängde i den stora poolen och sträckte ut kropparna i simbassängen (som på eftermiddagen bjöd på vattengympa, bara en sån sak), åkte runt i deras vatten-virvelvind och njöt i solstolarna med solen som värmde genom hangarens glasade sida. När du checkar in på Tropical Islands får du ett armband kopplat till ett skåp och till armbandet är även ditt kreditkort kopplat. På så vis behöver du bara blippa ditt kort när eller om du köper något. Som i vårt fall när vi ville öka semesterkänslan med en drink i solstolen. Så härligt!
 
Att detta sedan ligger endast 45 miuter med tåg och buss från Berlin gjorde allt ännu lite njutigare. Jag har hållt mig från att åka då många svenskar i Berlin, via facebook, avrått folk som frågar från att åka dit men jag tyckte faktiskt det var rätt härligt måste jag säga. Vi var där tidigt en fredag och kände att det inte var så mycket folk.
 
Så vill du ha semesterkänsla i mars utan att faktiskt åka särskillt långt är det ett litet tips. Kostar ett par 100 i inträde, beroende på ålder och yrke men är värt, om du frågar mig. Om du är ute i god tid finns det även early bird-biljetter, vilket gör det ännu mer prisvärt. Tips, tips!
 

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Semestra i Tyskland, Tropical Islands, Utflykt, badland, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, dagsutflykt, semester, solsemester
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...