Händer i Berlin 22-24/3

Tjo fredag! Jag har ägnat dagen åt att plugga inför måndagens tenta (inte lika tjo!) och tänkte strax ta dagens första pust frisk luft. Äntligen! Innan dess måste jag dock presentera vad som ligger på agendan för helgen, för som vanligt så bjuder Berlin in till en mängd olika evenemang.
 
Öl vid Café am Neuen See i Tiergarten. Mysigt helgnöje.
 
Idag börjar til exempel en musikfestival känd som MearzMusic, vilket så klart är en sväng om på Mozart, där flera olika musiker bjuder in till konserter på flera olika platser. Är du en musikälskare får du spana in detta! Du kan läsa mer om evenemanget och var det äger rum (flera olika platser alltså) här.
 
Från och med idag startar även två andra kulturevenemang, LiteraturBerlin - för dig som gillar böcker helt enkelt, och IMPRO 2019, vilket är föreställningar inom improvisationsteater. Även om den senasre har en hemsida skriven på engelska skulle jag dock inte vara säker på att improvisatonerna utförs på engelska, så du bör vara bekant med tyska för att hänga med i svängarna. 
 
Gillar du konst kan du istället styra stegen mot Gropius-Bau i Kreuzberg för att uppleva lite berlinsk konst. På utställningen "Berlin will always need you" hittar du därför verk av berlinska konstnärer som visar hur de arbetar, med vad och, naturligtvis, hur resultatet kan bli. Läs mer om det här
 
Två andra evenemang som händer i helgen, som även måste nämnas här, är att imorgon lördag är det total schlagerfest på Mercedez-Benz Arena. Tysk schlager bör kanske tilläggas, men ändå ;) Så om inte MearzMusic lockar dig med sin mer klassiska stil kanske detta kan vara något. Fartfyllt om inget annat, kan jag tänka mig.
 
Sist men definitivt inte minst så är det i helgen, både lördag och söndag, VeggieWorld 2019 vilket är en stoooor vegansk mässa där en mängd utställare visar upp nyheter, trender och bjuder in till läckerheter. Vare sig du är vegan eller ej är denna säkerligen värd ett besök! Mitt i stan håller de till också, på Heldenmarkt vid Gleisdreieck, så ingen anledning att haka upp sig på läget. Åk dit och ät mat!

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Food festival, IMPRO 2019, LiteraturBerlin, MeartzMusic, Schlagerfest, Veggie, VeggieWorld, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, festival
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...