Best of Berlin 2018

Ja, bättre sent än aldrig får jag väl sammanfatta 2018 års inlägg och Berlin-feeling. Inläggen var få men ett par av dem var i alla fall naggande goda. Jag gjorde ett liknande inlägg för 2017 och hur mycket jag än gillar att leta och framför allt hitta nya favoriter har många av de gamla stannat kvar. Läs om dem här.
 
Vi staplar i vilket fall upp 2018 års favoriter efter kategori tänker jag. Först ut det som jag tydligen ägnar mest tid åt, enligt bloggens prognos i alla fall, äta & dricka i Berlin. Det är ju trots allt något man måste göra ett par gånger om dagen, tänker jag...
 
Äta och dricka: Vi börjar med Gorki park. Rysk bar med smarriga och speciella drinkar. De har även brunch men den har jag inte provat än. Får skrivas upp på den berömda listan. Min långa lista över Berlins alla (nåja) takbarer blev även väääldigt populärt i sommarvärmen, vilket är helt förståeligt. Och sen då? District Mot är från den dagen jag satte min fot innanför dörren (eller snarare maten i munnen) fram tills nu min absoluta smakfavorit i Berlin. Vietnamesiskt när det är som bäst. Kan inte få nog. 
 
En sommarkväll på House of Weekends takbar
 
Shopping: Jag hittade en massa fynd i butikerna mellan Hackescher Markt och Eberwalderstraβe, vilket helt klart gjorde det till årets bästa shoppinggata. Perfekt som kontrast till alla gallerior som poppar upp.
 
Historia: I Berlins finns det mängder med gratis historia att insupa och jag tipsade om ett "nytt" ställe, Gleis 17. Ett spår i skogen som vittnat om bortförda människor. DDR-museet. Som tidigare lyft på bloggen gillar jag interaktiva museum där det händer saker, du får lova att pilla på grejer och se och lyssna tillsammans ger så mycket mer.
 
Kreativt: Jag gjorde en hel lång lista med platser som gör sig väl på bild i Berlin. Perfekt för dig som turist eller för dig som är allmänt fotointresserad. Även ett inlägg med en massa tips på trevlig arkitektur i Berlin såg dagens ljus. Även de perfekta fotoobjekt.
 
Första gången i Berlin: Ja, jag gjorde en lista för dig som ska besöka Berlin för första gången. Uppradat är saker du inte får missa, helt enkelt. Gör sig bäst en vår- eller sommardag. 
 
Flytta till Berlin: Som kompis till mitt populära inlägg om att hitta "riktigt boende i Berlin" så gjorde jag en lista hur man kommer igång med att söka jobb och att hitta vänner i Berlin. Årets mest lästa inlägg tror jag minsann. Även ett inlägg om Berlins olika stadsdelar kom upp här på Best of Berlin, för sååå många gånger jag fått frågan om vilken stadsdel som är bäst. Svaret? Det är helt upp till dig själv ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...