Händer i Berlin 16-18 augusti 2019

Vad händer i Berlin i helgen? Det ska vi grotta ner oss i nu. Utöver att vädret ser ut att komma bli skiftande, med soool på fredagen och regn på söndagen sker det även en hel del olika saker i stan att spana in. 
 
Sedan den nionde augusti hålls det marknad kring Breitscheidplatz i västra Berlin. Marknaden hålls för att fira Berlins kontakter med Peking, vilket går att njutas av både med kulturella utbyten samt med hjälp av den mat som finns på plats. Marknaden håller öppet hela helgen och bjuder som sagt på både det ena och det andra. Läs mer om marknaden här.
 
Sedan tidigare hålls även utställningen Deep Web på Kraftwerk i Berlin. Utställningen bjuder på ljusinstallationer av artisten Christopher Bauder tillsammans med musik av musikern Robert Henke. Installationerna skiftar i ljus och mörker och rör sig som spindelnät ut i lokalen vilket ses framkalla olika typer av känslor. Utställningen finns kvar till och med den 23e augusti och du kan läsa mer om den här.
 
Deep Web. Pic: Ralph Larmann
 
På fredag kväll, efter solnedgång, kan du promenera i Berlins stora skog Grünewald med ficklampa och hitta nya perspektiv på skogens alla stigar. En magisk och mystisk vandring utlovas där mötesplatsen först redovisas efter anmälan. Läs mer om detta spännande äventur här.
 
På lördag öppnar även Berlins politiska kammare upp sina dörrar för allmänheten i dagarna som helt enkelt benämns som "öppna dörrar-dagarna". Vill du se hur det går till när Berlin och Tyskland styrs och är politiskt intresserad är detta alltså ett bra tillfälle att styra stegen mot Berlin regeringskvarter. ID-kontroll kommer genomföras för alla besökare, så se till att ha giltigt ID med dig och så lite packning som möjligt. Läs mer om evenemanget här.
 
Även utanför Berlin händer det saker, när bland annat Sanssoucis slott i Potsdam bjuder in till en slottshelg med italienska förtecken. Slottsparken och slotten i sig kommer lysas upp och musik kommer spelas tillsammans med andra framfrädanden som ännu inte är helt presenterade. En vad jag tror magisk plats för helgen om vädret håller i sig. Här kan du läsa mer om denna slottshelg.
 
Sist men inte minst så hålls även Berlins street music festival ala East Side Music Days till i Berlins östra delar under helgen, med start på lördag kl. 14. Festivalen är gratis och kommer säkerligen få kroppen att gunga i takt medan fötterna kan dingla över kanten till Spree. Dryckes- och matstånd kommer finnas på plats, så ta med dig några lösa euro att spendera och njut av musiken. 

0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Best.Of.Berlin, Breitscheidplatz, Deep Web, East Side Music Days, Grunewald, Potsdam, Sanssouci Park, Street music Festival, Weekend i Berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, east side gallery, händer i Berlin, kraftwerk, politik, sanssouci, tag der offenen tur, weekend tips
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...