Händer i Berlin 7-9 september

I Sverige är det valhelg (glöm inte att rösta - det viktigaste valet genom tiderna står inför dörren, så rösta för jämställdhet och medmänsklighet!) och i Berlin är det en fullmatad helg med evenemang av alla de slag - som vanligt. Vi tar det i ordning...
 
På fredag (imorgon) samt lördag är det Whiskeyfest i Alt Köpenick, en mysig "sjöstad" i Berlins östra delar, bredvid Spree. Inte nog med att du kan sippa olika typer av den gyllene drycken här, du kan även lyssna på trevliga coverband så som Clover och Larkin. Två, i Berlin, kända irländska liveband. 
 
På lördag och söndag är det även dags för Berlins boho-festival nummer ett - Lollapalooza! The Weeknd, David Guetta och Scooter är några av artisterna som spelar på festivalen, som i år håller till på Olympiastadion. Sedan Lollapalooza först kom till Berlin har festivalen hoppat runt mellan olika platser, vilket även kan ses symbolisera Berlin som stad - att alltid vara i förändring. Är du sugen på en sista sommarfestival innan hösten tar vid - boka dina biljetter här!
 
Pic: Lollapalooza / Johannes Riggelsen
 
På lördag är det även, på tal om whiskey, ytterligare en kraftfull fest på gång - nämligen Ginfest. Ginfesten håller till på Arenas område och närmare bestämt vid Badeschiff, den nedsänkta poolen i Spree. Här kommer tio olika Ginstånd finnas till provsmakning tillsammans med chill musik. Läs mer här om det lockar dig.
 
Vad händer mer på lördag? Jo, bland annat så är det Long Night of Songs i Spandau på deras urmysiga citadell. Gillar du musik och mys är därför detta något jag kan tro passar! På lördagar (yes - flera och i princip varje lördag!) kan du även se på gratis stumfilm på den klassiska biografen Babylon i Mitte. Vid midnatt öppnas ridån och filmen sätter igång. Skrev jag helt gratis? Ja, det enda som kostar är det eventuella tuggandet på popcorn :)
 
Fram tills söndag så pågår även Biennale i Berlin, vilket är en konstmässa, skulle man kunna säga. Som vanligt utgår det "konstiga" (pun intended...) i Berlin från Auguststraβe i Mitte, men verk kan ses på flertal platser runt om i Berlin. Läs mer om det här för att inte missa eventuella fräna verk du vill vila ögonen på. 

0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin;
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Biennale, Ginfest, Lollapalooza, Long Night of Songs, Spandau Citadel, Whiskeyfest, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, händer i Berlin, olympiastadion, zitadelle
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...