Berlinska takbarer / Rooftop bars

Sommaren är häääär! Ja, i alla fall sett till värmen som svept in över stan (vilket är det enda jag går efter :p). För att fira det har jag gjort en lista över Berlinska takbarer eller rooftops som kan vara mysiga att spana in. Kan även ses som trevliga andningshål eller vätskedepåer om luften står still i stan. Här kommer ett par favoriter, från väst till öst!

 
Puro. Ligger på 20e våningen i Europacenter på Breitschiedplatz på Ku'Damm och bjuder på trevlig utsikt över Berlin City West. Här hittar du trevliga drinkar, på klubbig miljö och sittplatser i loungestil. Gött! Monkey Bar är Puros mer kända lillasyster. Jag skriver lillasyster då Monkey Bar "endast" ligger på 10e våningen i 25hour Hotels byggnad.
 
Även på Monkey Bar kan du slurpa goa drinkar i soft stämning. Antingen med utsikt över det samma som Puro - City West - eller Zoologischer Gartens apbur (därav det komiska i Monkey Bar). I den ännu något lägre byggnaden Bikini finns även Rooftop Bikini som inte brukar vara lika full som sina två storasyskon. 
 
Solar. Okej, kanske rent tekniskt ingen rooftop-bar men både baren och utsikten finns. Ligger vid Anhalter Bahnhof och glashissen upp ger dig en första inblick i hur stämningen på Solar är. Goda, något dyra, drinkar med vacker vy över Berlins city center. 
 
La Banca Bar är en bar jag har hört mycket gott om men än så länge inte hunnit besöka. Ligger strax söder om Museuminsel, Berlins museumö, och bjuder på en vy en mängd fotografer har som hemmabas i Berlin. Bra recensioner på TripAdvisor och ett schysst läge fyller på det positiva, så denna får snart ta och besökas. Blir dock finskorna på, då det är baren på ett fint hotell. 
 
I närheten av la Banca Bar ligger även House of Weekends takbar. En byggnad som ses som Park Inns lillebror, placerad ett par hundra meter från Alexanderplatz. House of Weekend bjuder gärna in till lanseringsevenemang av diverse mat och drycker och bjuder på detta, tillsammans med goda drinkar och tilltugg, på en fantastisk utsikt över Alexanderplatz och Berlins mer östra delar.
 
En sommarkväll på House of Weekend
 
Strax norröver finns även Amano hotells rooftop-bar. Mysig loungekänsla, goda drinkar (hur många gånger har jag skrivit det nu?) och utsikten över Berlin ♥. 
Wombats City Hostel har en annan närliggande takbar där de ibland tillåter andra än boende att besöka. Här är känslan mer avslappnad i jämförelse med Amanos loungeiga stil. 
 
Okej, jag skriver det snabbt så har vi det överstökat ;) - Klunkerkranich. En av de mest kända takbarerna i Berlin och kanske även en av de mest besökta. Ligger i Neukölln och har allmänt magisk vibe en solig dag. Säger som Stenis, de ä bar å åk! Här är det avslappnat som gäller. Öl i handen, fötterna i en sandlåda och solen i ögonen. Magiskt.
 
I Berlins östra delar, i Prenzlauer Berg, ligger Deck 5. Liksom Klunkerkranich är Deck 5 placerad på taket av ett köpcentrum/parkeringsgarage och här är det strandfeeling som hägrar. Sand, sand, sand. De kallar sig för Skybeach och det är ett passande namn tycker jag. Att ha fötterna i sanden och samtidigt spana ut över Berlin på toppen av ett hus kan liksom inte gå fel. 
 
Sydöst om Deck 5 ligger till sist Skybar (eller Skykitchen). Liknar Solar i upplägg, då de inte specifikt har en rooftop men bjuder trots detta på en sjukt häftig utsikt över Berlins östra delar. Coola drinkar i en väldigt instagramvänlig miljö bjuder in dig till att sitta länge i de mjuka sofforna. Ett perfekt ställe för en date, skulle jag vilja säga. 
 
I skrivandet av detta inser jag att jag har många recensioner kvar att delge av ovan här på bloggen. Allt har inte fastnat i skrift ännu men det ska vi jobba på. Under tiden kan du besöka platserna och själv skapa dig en åsikt. Hoppas du får en trevlig (rooftop) helg!

 
En kommentar publicerat i Sommar i Berlin, Uteställen i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Amano hotell, Amano hotell rooftop bar, Arcaden, Barer i Berlin, Berlin, Best of Berlin, Deck 5, Europa Center, House of Weekend, Klunkerkranich, La Banca Bar, Monkey Bar, Prenzlauer berg, Puro, Roof bar, Rooftop Bikini, Rooftop bar, Skybar, Skybeach, Skykitchen, Solar, Takbar, Wombats City Hostel, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, takterass
#1 - - Angelica Wåhlin:

Tack för tips :D

Svar: Varsågod! Hoppas du hittar en - eller flera - som faller dig i smaken :D
Best of Berlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...