Se & göra i Berlin - för barn

... eller barnsliga vuxna... eller vuxna som helt enkelt har barnasinnet kvar. Jag räknar mig som en blandning av allt ;) Förra året vid den här tiden skrev jag ett par inlägg om vad man kan hitta på i Berlin tillsammans med barn och nu har Visit Berlin gjort en liten lista på det samma.
 
På deras lista ligger tio olika saker som man kan uppleva tillsammans med barn i Berlin och ja, en av sakerna skrev jag om bara härom dagen. Att besöka Gärten der Welt, till exempel. I denna botaniska trädgård finns bland annat en labyrint som man kan förvilla sig i. Kul!
 
På listan ligger även att besöka Zoo eller Tierpark, vilket är något jag har skrivit om tidigare. Beroende på hur man ser på djur i bur kan det vara ett alternativ. De inlägg som jag tidigare skrivit om vad man kan hitta på i Berlin med (sina) barn kommer här:
 
Med barn i Berlin - en liten lista över sevärdheter och aktiviteter.
Aktiviteter under dåligt väder - en lista från Visit Berlin
Tipskarta med (gratis) saker att göra i Berlin med barn - utgår ifrån Berlins U-bahnkarta = så bra!
Barnvänliga saker i Berlin - en lista från The Guardian
 
Som jag skrivit om någon gång tidigare - Berlin är en barnvänlig stad. I varje kvarter finns en park, lekpark eller annat andningshål och de räknas vara så många som 2000 i Berlin. Detta kan jämföras mot Stockholms runt 250 stycken. I nästan alla U- och S-bahnstationer finns det hiss, och övrig lokaltrafik som buss eller spårvagn, kan ta dig dit du vill med barnvagn. Utöver det så är Berlin en väldigt platt stad, vilket känns skönt när man är en promenerande eller cyklande typ :p
 
En solig dag i Tiergarten
0 kommentarer publicerat i Se & göra i Berlin
Taggar: Barnvänligt, Berlin, Best of Berlin, att göra, barn i berlin, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...