Die Mauer 28/28

För en månad sedan så uppmärksammade och firade Berlinarna att det gått lika långt tid sedan muren föll som den fanns. 28 år stod den resolut och delade Berlin i två, och 28 år har gått sedan den öppnades och föll med dunder och brak.
 
Bernauer Straβe är en gata och plats jag brukar rekommendera folk att besöka ifall man vill veta mer om muren och Berlinarnas liv kring den och just nu pågår en utställning om dessa 28 år, med och utan mur. Utställningen håller öppet tisdagar-söndagar, från klockan åtta på morgonen till tio på kvällen. På display är bilder som visar muren, dess utveckling och påverkan på Berlin.
 
Att muren har påverkat Berlin är inget snack om saken och detta pågår i viss mån fortfarande. Boende i väst kan tycka det är orättvist att öst har fått mycket medel till upprustning medan andra delar av Berlin hade behövt det samma, och detta sprids ner genom generationerna.
 
I 28 år år var staden delad och detta påverkar Berlin än idag. Förhoppningsvis kan det räcka med dryga 28 år för att jämna ut de tankar och klyftor som ibland tycks finnas. Jag tycker det räcker nu. Berlin har sin styrka i olikheterna och det är detta som gör staden så otrolig ♥
 
East side gallery
 
Gedenkstätte Berliner Mauer / Bernauer Straβe
 
Vill du se mer av Berlinmuren - spana in länken till Visit Berlins lista över platser som visar muren och dess spår.

 
0 kommentarer publicerat i Historia i Berlin, Sevärdheter i Berlin;
Taggar: 28/28, Berlin, Berliner Mauer, Bernauer Strasse, Best of Berlin, Efter murens fall, Gedänkstätte Berliner Mauer, berlinblogg, berlinguide, berlintips, bernauer str, best of berlin, bestofberlin, die mauer, east side gallery, muren
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...