Aletto Hotel Kudamm

För en månad sedan var det dags att fira Christers födelsedag och i present fick han hotellövernattning och Scooter-konsert i Berlin. Konserten var verkligen så bra, vilket var roligt. Här ska jag i alla fall recensera hotellet i vanlig ordning. Aletto är ett hotell jag aldrig bott på förut och för den delen knappt lagt märke till heller, trots dess fenomenala läge.

 
Läge: Ja, som ovan skrivet så är Alettos läge superbra, om du är en sådan som jag som gillar att bo i västra Berlin. Hotellet ligger ett stenkast (nästan bokstavligen) från Kantstraβe, som är granne med Ku'damm, och ett fåtal stegs promenad från Zoologischer Gartens S- och U-bahnstation. Inget att klaga på här inte.
 
Rummen: Vårt rum var modernt, relativt litet men ändå funktionerligt. Trevligt badrum med dusch men tyvärr hade rummet ingen fast minibar. Istället hade Aletto ett system där du beställde din egen minibar. Du bestämmer vad den ska fyllas med och den rullas upp till ditt rum. Smart system som dock var dyrt, då du var tvungen att beställa för en viss summa. Personligen vill jag endast ha en minibar för att kuna kyla ner min egen dryck, vilket jag av erfarenhet vet behövs en sommardag i Berlin.
 
Rummet kändes även en gnutta lyhört. Antingen det eller så hade vi otur med väldigt högljudda grannar. Hotellet i sig visade sig vara en mix av hostel och hotell, då de även har "grupprum" för skolklasser och liknande, vilket gjorde själva hotellet lite för stimmigt i min smak.
 
Frukost: Vi åt aldrig av frukosten på hotellet, då jag av erfarenhet vet att om frukosten kostar mindre än 10€, då är den inte så välfylld som jag vill ha den = knappt värt pengarna. Istället gick vi till närliggande caféer och hotell och åt frukost där istället. Jag kikade dock in i frukostmatsalen och där fanns det frallor, en bit pålägg, ägg och yoghurt. Är du nöjd med det är det så klart upp till dig att äta frukosten här :p
 
Service: Som vanligt, skulle jag vilja säga, utnyttjar vi inte hotellets service som sådan. De hade dock bagagerum som vi fick låna, som dock var ett stort rum dit en massa människor kom och lämnade bagage utan personals medverkan så lämna inga värdesaker här. Utöver det kändes som att personalen var lite kort i tonen vid incheckning och sådant men kunde ju bero på en dålig dag, vad vet jag.
 
 
Aletto hotel Kudamm får 3 av 5 Berliner björnar av mig, där den stimmiga miljön drar ner betyget en aning. På booking.com, där jag bokade min övernattning, fanns ingen information om att hotellet är mer av ett backpacker/ungdomshotell, vilket för mig hade varit trevligt att veta.
 

0 kommentarer publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Aletto hotel Kudamm, Berlin, Berlin City West, Best of Berlin, Hotell i Berlin, Ku'damm, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, bo i berlin, kurfürstendamm, västra Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...