Holiday Inn Berlin City Centre West

Ja, det var länge sedan jag recenserade boende här på bloggen och det har ju sin logiska förklaring - jag har haft mitt boende klart för mig de senaste året. Men, som jag nämnt i det senaste så söker jag för närvarande efter nytt och då kom det sig att julturen spenderades med ett par dagar på hotell i Berlin. Denna gången var det Holiday Inn Berlin City Centre West (pjuh, för långt namn...) som fick sig ett besök och nedan är mina tankar om det.

 
Läge: Om du gillar att ha nära till shopping och u-bahn är detta hotellets läge inget att klaga på. På promenadavstånd till Ku'damm och Wittenberg platz hittar du hotellet och eftersom jag råkar gilla att bo i västberlin så passar det mig fint. Varför gillar jag väst? I min mening är det lugnare tempo här, definitivs mindre festande men även (kanske nackdel) mindre att göra kvällstid. Men eftersom det tar dig minuter att komma till festen med u-bahn har det aldrig setts som ett problem hos mig.
 
Rummen: Vårt rum var i klassisk hotellrums-storlek, med en något mindre säng än vad som är vanligt. TV, soffa samt skrivbord fanns också. De hade även två sorters kuddar, en hårdare och en mjukare, vilket kan låta trivialt men för mig var det bra. Bra för nacke och bra för variation. Badrummet var bra, med fräsch inredning och dusch. Inget direkt att klaga på. Ett plus, från min sida som inte känner att jag behöver få rummet städat varje dag vid en fyra dagars vistelse, var att om man meddelade till receptionen att man avböjde städning följande dag fick man gratis dryck i baren. Trevlig!
 
Frukost: Här fanns det inte så mycket att välja på. För att frukost ska få fullpott av mig krävs något varmt, gärna ägg, bacon, korv och bönor. För att få ytterligare plus behövs pannkakor/våfflor eller gröt. I detta hotellets fall fanns två sorters yoghurt, bröd med pålägg och kokt ägg. Det för 90 svenska kronor. Eftersom jag vet att du kan hitta bättre, godare och mer spännande mat ute på stan kände jag att frukosten drog ner hotellets betyg. Men om man vill ha enkel frukost i en relativt lugn frukostmatsal - go for it.
 
Service: Som vanligt, skulle jag vilja säga, utnyttjar vi inte hotellets service som sådan men jag skulle vilja inflika att hotellets personal var himla trevlig. Lätt att prata med och svarade vänligt på (konstiga) frågor ( = till exempel som vad igelkott heter på tyska...).
 
 
Allt som allt skulle jag ge Holiday Inn Berlin City Centre West 3,5 av 5 Berliner björnar. Hotellets läge, trevliga personal och mysiga rum fick här väga upp något dyster frukost. Se bilder på hotellet hos booking här, där du även kan boka hotellet (obs, ej sponsrad).
0 kommentarer publicerat i Bo i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, City West, Holiday Inn Berlin City Centre West, Hotell i Berlin, Ku'damm, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, kurfürstendamm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...