Tid för sparris / Spargelzeit

Sparris och bouletten på Noah's
 
Om det finns något som Berlinarna är galna i så är det sparris. Första gången jag tog med mig Mr Christer till Berlin var det Spargelwoche (läs: sparrisvecka) i stan och alla restauranger bjöd på sparrismeny så det stod härliga till. Ja, i alla fall för dem som gillar sparris... ;) 
 
Idag startar i vilket fall officiellt sparrissäsongen i Tyskland och detta kommer märkas i Berlin ska du veta. Det brukar dyka upp fler och fler sparrisstånd runt om i stan, och i Tyskland generellt, och menyerna kommer att ändras mer och mer för att passa vår långsmale vän. Säsongen avslutas sedan i juni med en Spargelsilvester (sparris-nyår) vilket innebär fest. Som vanligt tar Berlinarna chansen till fest (kan man festa så ska man festa och så vidare...). 
 
Min favoritrestaurang för sparris är Noah's vid Wittenbergplatz. Det brukar både finnas fisk- och kött som alternativ och sittandes på deras uteservering en varm vår- eller sommardag med sparris i magen är inte helt fel. 

0 kommentarer publicerat i Äta och dricka i Berlin
Taggar: Berlin, Best of Berlin, Noah's, Spargel, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, sparris, wittenbergplatz, äta i berlin, äta och dricka i Berlin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...