Hej april!

Som ett inlägg mellan alla de längre jag planerar att skriva* (så snart veckans skoluppgift är inskickad...) tänkte jag att vi tar en titt i det Best of Berlinska arkivet. 2012 skrev jag i princip mitt första inlägg här på bloggen och det handlar om Ku'damm. Som jag beskriver i inlägget var Ku'damm en av de platser jag besökte först när jag  kom till Berlin (för första gången) år 2006. Jag skriver lite om Ku'damms historia och ger ett litet Curry Wurst-tips.
 
2013 påminde jag om att det var dags att skaffa miljöplakett till bilen. Ett inlägg som jag tidigare skrivit om här på bloggen. I Berlin är det nödvändigt att ha ett grönt litet märke i framrutan för att få lov att köra innanför stadsringen, så skaffa en du med ifall du vill köra bilen mot Berlin i år :) 
 
I april 2014 skrev jag ett inlägg om fyra favoriter under våren och sommaren. De flesta är återkommande från år till år. Att mysa runt vid Spree, Monbijou och James-Simon park är något av det bästa jag vet fortfarande. En öl på Ampelmann café en varm sommarkväll kan liksom aldrig bli fel. 
 
Brunch på Café Krone
 
2015 då? Då drösslade det av inlägg här på Best of Berlin! De som jag fortfarande gillar bäst är dock inlägget om om Haus der 100 Biere. För vem gillar inte ett inlägg dedikerat till huset som i sin tur dedikerat sig till att inneha 100 olika sorters öl? Måste nästan läsas provas igen. Inlägget om en av mina små favoritbutiker - Marrakesch art and lifestyle. Här köper jag fina små burkar, fräna inredningsdetaljer eller accesoarer. Eller, inlägget om vad man kan göra i Berlin en helg. Till exempel att ta sig en tur till Charlies Beach, lapa sol (och öl). En hel massa annat mys visar det sig också ♥
 
April 2016 bjöd även det på en massa inlägg - hela 15 stycken. Även här har jag mina favoriter och de är...
Ett passande inlägg som skrevs 2017 var tips för vad man kan göra när solen lyser i Berlin. Samlade russin i ett och samma inlägg. (Som ni kan se/läsa återkommer jag år efter år till att mys vid Klunkerkranich, Monbijoupark och James-Simon park är det bästa jag vet :p ).
 
Oh, i april 2017 skrev jag även om Café Cinema - mitt absoluta favorithäng en fredagskväll. Eller för den delen varjedags-kväll. Här hittar du alltid någon spännande att prata med, ibland bjuds det på livemusik och drickan är sådär Berlinskt billig. Jag skrev också om det där Berlinska livsnjutet som jag återkommit till i det senaste här på Best of Berlin och så skrev jag om Café Krone - ett perfekt frukost-, brunch- eller lunchställe i mysigaste Prenzl'berg. Bilden ovan = goals.
 
Åh! Nu saknar jag Berlin till tusen (där jag just nu befinner mig hemma i Småstaden). Njut av Berlin ni som är där - I'll be right with you.
 
 
*Inlägg som är på gång är ett om arkitektur att spana in i Berlin, om favoriter i Berlins olika områden och evenemang på gång i april.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...