Best of Berlin, mars 2018

Mitt i påsken (hoppas ni haft det fint hittills!) och första april. Vi lägger skämt åt sidan och går direkt på sammanfattningen av mars inlägg här på Best of Berlin. Förutom att ha skrivit två påskiga inlägg (1 och 2) blev det en hög spännande mat-inlägg.
 
Vi börjar bakifrån med Umami. Den asiatiska restaurangen som finns på två platser i Berlin som bjuder in dig till en speciell smakupplevelse. Att just kombinera olika och oväntade saker är lite av deras grej. Läs mer här om det låter intressant :) 
 
Den andra smakupplevelsen som blev dokumenterad var mat på Babel. Libanesisk mat med både kalla och varma rätter på menyn. Smarrigt värre för oss som gillar vegetariskt! Min nya favorit för året är dock District Mot. Kan inte få nog. Vietnamesisk mat som bjuder på smakexplosion utan dess like. Vill. Ha. Mer. 
 
Muren vid East side gallery
 
Vi uppmärksammade även den Berlinska muren och det faktum att det nu gått lika lång tid utan den som med den, 28 år med, 28 år utan. Kan fortfarande inte fatta att den fanns när jag föddes. Tack för tiden och för den utveckling som engång skedde. 
 
Jag skrev ett inlägg om saker att göra i Berlin, med punkter som hade stolpats upp av två olika guide-sidor. Matiga länkar om man vill få punktat upp saker att se och göra i Berlin och jag tror jag ska göra det samma i ett inlägg alldeles snart. Även ett inlägg om saker att göra - för och med barn - i Berlin dök upp. Spana in det här.
 
Ytterligare ett inlägg med saker att se i Berlin kan mitt förra inlägg klassas som, tänker jag mig, med klassiska Berlinska platser som gör sig väl på bild. Uppföljningen med fräna byggnader att spana in kommer dyka upp längre fram i april, så stay tuned. 
 
Jag skrev också en recension om Aletto Hotel Kudamm, som är ett hotell jag kanske främst skulle besöka igen ifall jag var i behov av flerbäddsrum. Utöver det var det lite för lyhört för min smak. Ett inlägg om vad som händer en helg i mars i Berlin kom också upp här på Best of Berlin.
 
Sist men inte minst dök öven inlägg upp om hur du planerar din lediga tid i Berlin. Helgdagars vara eller icke vara, hur många lediga dagar du måste ta från ditt jobb i Sverige för att få weekends i Berlin och så vidare. Den första helgen i påsken är snart över och vi går vidare till att längta till valborg och första maj. Håll ut, snart är vi (och förhoppningsvis våren på allvar) där! ♥

0 kommentarer publicerat i Allmäna tips & info om Berlin, Se & göra i Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: Aletto hotel Kudamm, Berlin, Best of Berlin, District Mot, Kreuzberg, Ledighet, Ostern, Ostern in Berlin, Things to do, Umami, Vietnamesisches, Weekend i Berlin, asiatiskt, att göra, babel, bergmannkiez, bergmannstrasse, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, die mauer, fotogenique, fotografera, fotoplatser, händer i Berlin, klassiska sevärdheter i Berlin, libanesiskt, muren, påsk, påsk i Berlin, se och göra i Berlin, sevärdheter i Berlin, vietnamesiskt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...