Platser och Berlinfavoriter 2.0

På tal om vad jag gillar i Berlin. Jag vill säga allt och lite till men det är inte så handfast att ta till sig. För lite mer än två år sedan gjorde jag i vilket fall en topplista med 15 punkter (eller blev det 16?) och nu efter att ha bott i Berlin i ett år tänkte jag uppdatera den en smula. Men, det är ju tyvärr inte så att det är enklare att välja bara för att man upptäcker mer. Jag får bara bli bättre på att rangordna saker, helt enkelt :p Jag tänkte i vilket fall maxa mig till två ställe per område. Vi får se om det lyckas ;) Så, vi kör.

 
1. Leta upp en karta över Berlin. 2. Kryssa för ställena nedan. 3. Besök dem. Det behöver inte vara svårare än så :)
 
  • Mitte (aaah, detta stora område...): Beets & Roots för fantastiskt vegetarisk lunch och James-Simon park/Monbijou för mysigt häng. Kanske framför allt sommartid men hey, ta på dig en tjock tröja och ta hösten vid hornen...
  • Prenzlauerberg: Kulturbryggeriet - dels för deras söndagsmatmarknad (pjuh, långt ord!) men även för att deras julmarknad brukar vara en av de mysigaste i stan - samt promenader, inklusive matstopp..., på Kastanienallee/området kring Oderbergerstraβe. Åh alltså!
  • Kreuzberg: Bergmannkiez, för att här ligger många mysiga caféer, bistroer och butiker, samt Oranienstraβe med en massa trevliga matställe och barer kvällstid. (Hade även velat ha med Baumhausbar samt Watergate här men eftersom jag redan nämnt två tips så får jag väl låta bli då... ;)
 
 
En kommentar publicerat i Platser i Berlin, Se & göra i Berlin, Topplistor om Berlin, Äta och dricka i Berlin;
Taggar: A Never Ever Ending Love Story, Baumhausbar, Beets&Roots, Berlin, Best of Berlin, Friedrichshain, James-Simon-Park, Jazz, Kastanienallee, Klunkerkranich, Kreuzberg, Let it Be, Mitte, Monbijoupark, Oderbergerstrasse, Oranienstrasse, Park Gleisdreieck, Prenzlauer berg, ProbierMahl!, QuisiB, Spree, Street food auf Achse, Watergate, argentinisches, bergmannkiez, berlinblogg, berlinguide, berlintips, best of berlin, bestofberlin, boxhagener, charlottenburg, julmarknader, kulturbrauerei, kulturbryggeriet, moabit, neukölln, promenera mera, restaurang, schöneberg, sueno, veganskt, zsa zsa burger
#1 - - Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Åh, tack för ett fantastiskt bra inlägg!

Svar: Tack så mycket! Hoppas du får besökt några och tycker om dem precis som jag :)
Best of Berlin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...